22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Muğla’da “Karabağlar Yayla Şenliği” Düzenledi

(MUĞLA) – Menteşe Belediyesi, Narlı Kahve’de “Karabağlar Yayla Şenliği” düzenledi. Şenlik bir dizi etkinliğe sahne oldu. Şenliğin ilk etkinliği Yayla Kavunu yarışması oldu. Bununla birlikte şenlikte Arkeolog Serdar Şatırlar’ın ”Muğla Kuşları” fotoğraf sergisi gezilirken çocuklar da uygulamalı tarım eğitimi aldı. 

Öte yandan MSKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selma Atabey, ”Muğla Yemekleri” söyleşisi verdi. Yerel üreticiler de şenlikte ürünlerini sergiledi. Ayrıca halk oyunları ekibi de yöresel oyunlarını sergiledi. Belediye, şenliğe katılanlara keşkek ve kavun ikram etti.

Karabağlar Bizim Gözbebeğimiz

Diğer yandan Karabağlar Yayla Şenliği’nde Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal konuşma yaptı. “Karabağlar yaylamız, bizim gözbebeğimizdir” diyen Köksal, şunları söyledi:

”Muğlalı olma kültürünün korunarak sürdüğü bu yaylamızın eşine, dünyada az rastlanır.  Burası Türkiye’nin çıkılan değil, inilen tek yaylası olma özelliğine sahip bir doğa harikasıdır. Bu toprakların insanları olarak, kültürümüze sahip çıkma sorumluluğuyla tarıma verdiğimiz değeri ve doğaya saygıyı her zaman ön planda tutuyoruz. İşte bu şenlik de bu değerlere olan bağlılığımızın bir göstergesidir. Geleneksel Yayla Kavunu yarışmamız çiftçilerimizin emeğinin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor. Onların emekleriyle sofralarımıza gelen bu kavunlar aynı zamanda çalışkanlığın, sabrın ve toprağa harcanan emeğin de simgesidir. Bugün birçok farklı etkinlikte bir arada olacağız. Yöresel yemeklerimizi tadacak, çocuklarımıza eğitimler verecek, Zeybek oynayıp türküler söyleyeceğiz. Karabağlar Yayla’mızı ve kültürümüzü yaşatacağız. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyor, keyifli bir şenlik geçirmenizi diliyorum.”

Şenliğe katılan Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Üzümlüoğlu ise “Karabağlar bizim değerimiz. Hepimiz sahip çıkmalıyız. İrimlere, kesiklere zarar vermeyelim. Başka Karabağlar yok” diye konuştu. 

Yaylanın ”En Güzel Kavunları” Seçildi

Konuşmaların ardından ”Yayla Kavunu” yarışmasına geçildi. Jüri üyeleri yarışmaya katılan kavunları şekli, tadı, çeşidi ve rengine göre değerlendirildi. Yarışmada birinciliği Hayriye Arımbağ kazandı. İkinci Mehmet Dural, Üçüncü Büşra Taş, Dördüncülüğü Şükrü Yavaş, beşinci ise Halil Taş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER