22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Hatimoğulları: Demokratik Güç Birliğine İhtiyacımız Var

(ANKARA) – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, demokratik güç birliğinin önemine vurgu yaptı. Hatimoğulları, “Bütün muhalif hareketlerle hep birlikte olacağımız bir demokratik güç birliğine ihtiyacımız var” dedi.

DEM Parti birinci Merkezi Örgütlenme Konferansı, İnşaat Mühendisleri Odası’nda (İMO) başladı. Konferans salonuna, “Jin jiyan azadî”, “Dilimiz onurumuzdur” ve “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” yazılı pankartlar asıldı. Konferansta DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları konuştu.

Hatimoğulları, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“İktidar ve rejimin iflas ettiği, küresel sermayenin büyük çaplı kriz yaşadığı kapitalizmin krizde olduğu bir dönemdeyiz. Elbette emek, kadın, ekoloji, gençlik, inanç mücadelelerini hep birlikte gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bizler bütün bu mücadeleleri bir yandan DEM Parti kendini örgütleyerek yapıyoruz. Diğer bir yandan da kampanyalarını yerelden merkeze kadar mahalle mahalle örgütleyerek yerelden merkeze yeniden bir yapılanmanın içine giriyoruz.”

Güç Birliğine Vurgu Yaptı

Biz bu yeniden yapılanmayı sağlarken sadece DEM Parti değil aynı zamanda bizim dışımızdaki bütün kesimlerle bütün muhalif hareketlerle hep birlikte olacağımız bir demokratik güç birliğine ihtiyacımız var.

Bu tespitleri yaptıktan sonra faşizmin otoriter rejimin bu ülkede kendisini derinleştirmeye çalıştığı ama yapamadığı ama toplumsal rıza alamadığı bir dönemde tam da birlikte mücadele etmenin ittifak politikalarını güçlendirmenin tam da zamanı. Biz bunu başarırsak ki bu konuda partimizin de içinde olduğu çok sayıda kurumla birlikte yürütülen ortak bir ittifak çalışması var. Bunu ne kısa zamanda başarılı bir şekilde toplumun karşısında bu görevlere aday olarak hep birlikte çıkarız.” 

Konuşmaların ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER