20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Polonez İşçileri Polis Saldırısını Anlattı: “Kollarım Mosmor”

(İSTANBUL) – Türkiye İşçi Partisi (TİP), eylemde polis saldırısına maruz kalan Polonez işçileri için “Polonez İşçileriyle Dayanışma Şenliği” düzenledi. Polonez işçileri de dünkü saldırıda yaşadıklarını anlattı.

İşçiler Polis Saldırısında Yaralandı

Polis saldırısında yaralanan işçiler, yaşadıkları zorlukları anlattı. Tekgıda İş Sendikası’ndan Yunus Durdu, “8 işçimiz yaralandı, ikisi ameliyat olacak” dedi. Durdu, bir işçinin iki kaburgasının kırıldığını, bir işçinin kolunun ve bacağının kırıldığını söyledi.

“Polis Boğazımı Sıktı”

Polis müdahalesine maruz kalan Sırma İlhan da yaşadığı anları anlattı. İlhan, oturma eylemi sırasında emniyet müdürünün “süpürün bunları” diyerek şiddeti başlattığını söyledi. İlhan, “Biz sadece haklarımızı arıyorduk, vicdanlara seslenmeye çalışıyorduk” diyerek polisin sert müdahalesine tepki gösterdi. Kadınların çoğunlukta olmasına rağmen erkek polislerin kendilerini acımasızca darp ettiğini belirten İlhan, polis tarafından yere itildiğini ve vücudunda ciddi morluklar oluştuğunu ekledi. “Kollarım mosmor, sadece hakkımızı arıyoruz,” diyerek yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

Direniş Alanına Nişan Elbisesiyle Geldi

Direniş alanına o gün nişanı olan işten çıkartılan Polonez işçilerinden Sevda Ülkü de nişanlısıyla geldi. Ülkü, işçilerle birlikte halay çekti, oyun oynadı. İşçiler topladıkları bir miktar parayı nişan hediyesi olarak Ülkü’ye verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER