22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Zelenskiy, Kiev’de ABD Kongresi Delegasyonuyla Görüştü

(ANKARA) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev’de ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Jim Costa, Jimmy Panetta, Salud Carbajal ve Don Bacon, Cumhuriyetçi Ohio Senatörü Rob Portman ve Troy Downing ile bir araya geldi. Zelenski, cephedeki durum ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları hakkında bilgi verdi.

Kiev’de Görüştü, Yazılı Açıklama Yapıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, dün (14 Eylül) Kiev’de ABD Kongresi heyetiyle görüştü. Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Zelenski’nin ABD Kongresi’nin iki partili delegasyonuyla görüştüğünü ve toplantıya Temsilciler Meclisi Üyeleri Jim Costa, Jimmy Panetta, Salud Carbajal (Demokrat Parti) ve Don Bacon (Cumhuriyetçi Parti), Ohio Cumhuriyetçi Senatörü (2011-2023) Rob Portman ve 2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi Kongre adayı Troy Downing’in katıldığı belirtildi.

Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

“Tüm Amerikalılara Minnettarız”

“Başkan’a ve ABD Kongresi’ne bu savaşın en başından beri iki partili destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Kongre’de çok önemli bir tasarıyı geçirdiğiniz için teşekkür ederim. Umarım tüm bunlar en kısa zamanda Ukrayna’ya gelir ve ordumuzu güçlendirir. Ve ülkemizi destekledikleri için tüm Amerikalılara minnettarız.”

Açıklamada, Zelenski’nin Ukrayna’nın zafer planını yakın zamanda ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi ve Demokrat partilerin başkan adaylarına şahsen sunmayı planladığını söylediği aktarıldı.

Zelenskiy, cephedeki durum ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları hakkında da bilgi verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER