22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Özgür Özel’den Kasım 2025’te Erken Seçim Çağrısı

BALIKESİR – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ekonomi ve sosyal sorunlar üzerinden iktidarı eleştirdi. “Geçim yoksa seçim olur” diyerek erken seçim çağrısında bulundu. “Bu şartlar altında kaçamazsınız. Kasım 2025’te sandığı getirip iktidarı değiştireceğiz” dedi.

Özel, Balıkesir’deki iki günlük Balıkesir programının ilk gününde Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz’ı ziyaret etti. Ardından belediye binası önünde halka seslendi. Sonrasında, burada erken seçim çağrısını tekrarladı. “Kaybettiğimizi kaybettiğimiz yerde bulacağız” diyerek erken seçim talebini yineledi.

Özgür Özel: Kaybettiğimizi Sandıkta Bulacağız

Konuşmasında, üreticilere ve ekonomik zorluklara dikkat çeken Özel, “Emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler geçinemiyor. Bu şartlar altında kaçamazsınız” dedi. Asgari ücretin yetersiz olduğunu ve emeklilerin zor durumda olduğunu vurguladı. Özel konuşmasına şöyle devam etti:

Emekliler bunlar geldiğinde 1.5 asgari ücret alıyordu. Hiç elleşmeseler bugün maaş 26 bin lira olacaktı. Ama bugün 12 bin 500 lira. Emekli, o gün 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün ise 3 tane alamıyor. Yani her ay bir emekliden 5 çeyrek altın kayıp. Ne yapacağız? Kaybettiğimiz yerde arayacağız. Biz bu 5 çeyrek altını 3 Kasın 2002’deki seçim sandığında kaybettik. Kaybedilen şeyi kaybedilen yerde bulacağız. Nerede kaybettik, seçim sandığında. Nerede bulacağız? Gelecek seçim sandığında.

Özel: “AK Parti Gidecek, Ardından Suriyeliler Gidecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın sözlerine de yanıt verdi. Özel, “Önce AK Parti gidecek, ardından Suriyeliler” dedi. Göçmen politikalarını eleştirerek, “Biz göçmen yaratan politikalara karşıyız” ifadelerini kullandı.

“CHP, Türkiye’nin Birinci Partisi Olacak”

Özel, konuşmasının sonunda CHP’yi birinci parti yapacaklarını söyledi. “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yapılacak ilk genel seçimde CHP, Türkiye’nin birinci partisi olacak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER