19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Nahit Eren Açıkladı: ‘Tamam Daha Ölmemiş’ Diye Bir Cümle Yok

(İSTANBUL) – Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra öldürülmüş halde dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin soruşturmasında ortaya çıkan “Tamam daha ölmemiş” ses kaydının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Eren, çevirinin yanlış olduğunu belirterek, “Kürtçe kelimelerde öyle bir cümle yok” dedi.

TELE1 ekranlarında yayınlanan ‘Kayıt Dışı’ programına katılan avukat Nahit Eren, Narin soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Narin’in Şüpheli Olmayan Ağabeyi Baroya Başvurdu

Şüpheli olmayan ağabey Baran Güran’ın kendilerine başvurduğunu belirten Eren, “Kendisi Narin’in katillerinin tespiti için ‘fail kim olursa olsun’ hak ettiği cezayı alması konusunda Diyarbakır Barosu’nun dosyayı takip etmesi için başvuruda bulundu. Vekalet isteğini kabul ettik. Baran’ın talebi doğrultusunda müşteki konumunda dilekçemizi savcılığa sunduk” diye konuştu.

“Bir Hafta Boyunca Dereye Su Yönlendirildi”

Narin’in ilk kaybolduğu andan itibaren özellikle sulama kanalında çalışmaların yapıldığını belirten Eren, şunları dedi:

“Devlet Su İşleri’nin büyük bir su kanalı var. Bir hafta boyunca o su kanalı Narin’in bulunduğu dereye yönlendiriliyor ve debisi inanılmaz derecede artıyor. Suyun yoğun arttığı kanala yönlendirdikleri ve suyu da Narin’in bulunduğu dereye yönlendirdikleri için inanılmaz bir debi var. Bunu neden izah etmeye çalışıyorum? Kemik tek bir et parçası olmadan duruyordu. Tabii ki Adli tıp raporunu bekleyeceğiz. Narin’e ait dizden aşağı etler sarkık bir şekilde dizden kırık olsa orada görülür. Biraz daha beklemek gerekiyor.”

“Deforme olması için En Uygun Yer Tercih Edilmiş”

Narin’in cesedinin deforme olduğunu ve bu nedenle nasıl öldüğüne ilişkin tespitin zorlaştığını ifade eden Eren “Sadece suda olması değil, su akıntısı kesildikten sonra bataklığa dönen bir yerden bahsediyoruz. Derenin içerisinde değil, sulak ve bataklık bir alana, bir cesedin deforme olması için gerekli olan her şeyin olduğu bir alana gömülmüş. Diyarbakır sıcaklığı, bataklık gibi yer, su tamamen cesedi deforme etmiş. Alınmış bir diş kalıp örneği mümkün değil. Çünkü dişler dökülmüş” dedi.

“Kürtçede Bu Şekilde Bir Cümle Yapısıyla Cümle Oluşturulmaz”

Nahit Eren, 15 yaşındaki R.A.’nın Salim Güran’la konuşmasına ait ses kaydında “Tamam, daha ölmemiş” cümlesine ilişkin de konuşan Eren, şu ifadeleri kullandı:

“Bir ses kaydı evet var. Silinen bir değil yüzlerce ses kaydı var. Bu ses kaydı 15 yaşında bir çocuğa ait. Biz sorulan soruyu gördük. Kürtçeden çevrili bir Türkçe cümle olduğunu gördük. Kürtçe’de bu şekilde bir cümle yapısıyla cümle oluşturulmaz. Bilirkişiler tarafından incelenmesini talep ettik. Kürtçesinin metne dönmüş halini gördük.

Karakol bir çalışma yapmış, çalışma yaparken sesleri duyuyor, kelimeye dönüştürüyor. Ama gördüğüm kelimelerin Kürtçede bir karşılığı yok. Yanlış aktarılmış olma ihtimalini söylüyorum. Cinayetten sonraki bir görüşme. Daha önce bulunan bir kısım kan ve DNA örneklerinin olduğu bölgeye yakın olduğu kanaatindeyiz. Amcanın telefonunda görüşmeleri otomatik kayıt altına alınan bir program var ve bu programda silinen kayıtlar var. Burada bir ses kaydı var, arka planda gürültüler de var. İncelenmesini talep ettik. Bugün dinlemek için talepte bulunduk. Yazıya dökülen Kürtçe kelimeler itibarıyla öyle bir cümle yok. Ama Kürtçe yazılan içerisinde de Kürtçede karşılığı olmayan sesler yazılmış.”

Kaynak: https://tele1.com.tr/diyarbakir-baro-baskani-narinin-dis-kalip-ornegi-alinamadi-cunku-dokulmustu-1141096/

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER