19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Yıldırım Kaya’dan ‘Camide Seminer’ Yazısına Tepki

(ANKARA) – Eski CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Bakırköy İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü’nün okul müdürlüklerine yolladığı yazıda okul öncesi, sınıf ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne bağlı bir camide seminere davet ediyor. Okulların ya da Milli Eğitim Müdürlüklerinin salonu yok mu? Neden ilahiyat fakültesine bağlı bir camide bu eğitim veriliyor” dedi.

Eski CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, İstanbul Bakırköy İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nün okul öncesi, sınıf ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitimin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde verileceğine yönelik yazısıyla ilgili açıklama yaptı. Kaya, “Okullarda ve Milli Eğitim Müdürlüklerinde yeterli salonlar varken, neden camide eğitim veriliyor?” dedi. Bununla beraber bu uygulamanın laik ve bilimsel eğitim anlayışına tamamen aykırı olduğunu vurguladı. Kaya, eğitim kurumları yerine caminin kullanılmasını mantıksız olduğunu ifade etti.

‘Camide Seminer Laikliğe Ve Bilimselliğe Aykırı’

Kaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bu konuda açıklama yapması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği yazıya da dikkat çekti. Yazıda göre öğrenci ve öğretmenlerin sınıfa cep telefonuyla girmesi yasaklandığı belirtiliyor. Kaya, bu yasağın öğretmenler için sorun yarattığını kaydetti.

Kaya, “Cep telefonları, akıllı tahtaların çalıştırılmasında ve kare kodların okunmasında kullanılıyor” dedi. Öğretmenlere getirilen bu yasağın, eğitim materyallerine erişimi zorlaştırdığını söyledi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenleri ve okulları bu sorunlarla baş başa bıraktığını vurguladı.

Eğitimdeki bu uygulamaların laik, bilimsel ve kamusal eğitim anlayışına tamamen aykırı olduğunu belirten Kaya, sorunların çözülmesini talep etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER