19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Muğla’da İki Çocuğa Cinsel İstismar İddiası

(MUĞLA)- Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki kız çocuğa cinsel istismar iddiası gündeme geldi. Emniyet ekipleri, 65 yaşındaki şüpheli M.A.Ç.’yi, istismar iddiası nedeniyle tutukladı.

Türkiye’de kadına ve çocuğa yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Son olarak Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki kız çocuk istismara maruz bırakıldı. Olay 16 Eylül’de Menteşe’ye bağlı Göktepe Mahallesi’nde meydana geldi. 65 yaşındaki M.A.Ç, ilkokul öğrencisi 6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı iddiasıyla ailelerin ihbarı üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Şüpheli Muğla Cezaevi’ne Gönderildi

Jandarma, şüpheliyi ilk ifadesinin ardından şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Olayın ardından ekipler, M.A.Ç.’yi tutuklayarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürdü. İstismara maruz bırakıların çocukların ifadeleri ise pedagog eşliğinde alındı.

Çocuk İstismarı

bianet’in “Erkek Şiddeti Çetelesi”ne göre erkekler, Ağustos’ta en az 12 kız ve oğlan çocuğu istismar etti. Geçen yıl aynı ay bu sayı 13 idi. Bazı failler aynı suçu daha önce işledi.

Erkekler, beş çocuğu camii, sokak, park gibi ev dışı alanlarda istismar ederken altı çocuğu da ev içinde istismar etti. Bir çocuğun nerede istismar edildiğinin bilgisi basına yansımadı.

Çocukları istismar eden iki kişinin kim olduğu bilgisi basında yer almadı. Bir çocuğu dedesi, üç çocuğu babası, bir çocuğu bar çalışanı, dört çocuğu esnaf istismar etti. Bir çocuğu işvereni istismar etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER