19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Fernas İşçileri Direniyor: Şirket Yetkilileri Talepleri Reddetti

(ANKARA) – Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde eylem yapan madenciler, dün gözaltına alındı. İşçiler, sabah saatlerinde tekrar şirket önünde toplandılar. Üç madenci, şirket yetkilileriyle görüşme yaptı. Görüşmelerde şirketin önerdiği teklif, Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu tarafından ‘rencide edici’ olarak değerlendirildi.

Şirket Talepleri Reddetti

Başaran Aksu, işçilerin maaş zammı taleplerine şirketin “market çeki” önerdiğini belirtti. Ayrıca, iş güvenliği önlemleri konusunda adım atılmadığını vurguladı. Öte yandan görüşmeler sürerken dört işçinin iş akdi feshedildi. Aksu, “Cuma günü eylemimizde üçüncü etaba geçiyoruz, durmayacağız” dedi.

Aksu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Yarın saat 12.00’de toplantımız var. Cuma günü direnişimizde üçüncü etaba geçiyoruz. Dört arkadaşımızı daha işten çıkardılar. Bu arkadaşlarımız İş Sağlığı Güvenliği Kanuna göre ‘İş yerinde çalışma koşullarında ölüm riski gerekçesiyle çalışmaktan kaçınma hakkı’nı kullanıyordu. Herhangi bir iyi niyet yok. Görüşmede arada sendika yok, kendi çalışanı olan işçiler var, bizim daha ne yapmamız lazım. Biz Ferhat Nasıroğlu önünde secde edeceğiz o da bize market çeki veriyorum diyecek! Böyle terbiyesizlik olmaz! İşçi artık o kadar güvencesizleşmiş o kadar sahipsizleşmiş ki her şeyi yapmaya kendilerine hak görüyorlar.”

Taleplerin Reddine Karşı Eylemler Sürüyor

Bununla beraber Aksu, Soma’da yapacaklarını toplantının ardından eylemlerinin süreceğini belirtti. Ayrıca şirketin iyi niyet göstermediğini vurguladı. Aksu, ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve sanatçı Haluk Levent’in, AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’yla görüşeceğini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER