23.6 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Beyoğlu Belediyesi Yöneticilerine Kaymakamlık Engeli

(İSTANBUL) – Beyoğlu Belediyesi, belediye yöneticilerinin kaymakamlık binası içindeki belediye birimlerine girişlerinin engellendiğini duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek duruma tepki gösterdi ve “Belediyelere yönelik takınılan bu düşmanca ve rövanşist tutum, halkın kendisini yok saymak; devlet kurumlarını siyasi ajandalarla yönetmek maksadıyla halkı cezalandırmaktır” dedi.

Beyoğlu Belediyesi X Hesabından Duyurdu

İstanbul Beyoğlu Belediyesi X hesabından yaptığı paylaşımda belediye yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerine girişlerinin engellendiğini açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

“Değerli Beyoğlulular, şu anda Belediyemizin yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerimize girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız.”

Yaşanan bu engellemeye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepki gösterdi. Yaşananların düşmanca ve rövanşist tutum olduğunu ifade eden Zeybek, paylaşımında, “Halkın iradesiyle göreve gelen yöneticilere ve belediyelere yönelik takınılan bu düşmanca ve rövanşist tutum, halkın kendisini yok saymak; devlet kurumlarını siyasi ajandalarla yönetmek maksadıyla halkı cezalandırmaktır” dedi.

Beyoğlu Halkının İradesine Saygı Duymaya Davet Ediyorum

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de şu açıklamayı yaptı:

“İlgilileri devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu yapılanın tüm bir ilçeyi cezalandırmak olduğunu hatırlatıyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER