21 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

“AKP’nin yargıyı sopa olarak kullanmasına müsaade etmeyeceğiz”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 72 CHP milletvekilinin yargılandığı ve kamuoyunda “Tayyipler alemi” olarak bilinen davayla ilgili açıklama yaptı. Bülbül, halkın vekili olan CHP milletvekillerine yargının sopa olarak kullanılmasını kabul etmediklerini söyledi. Ayrıca, milletvekillerine siyasi yasak tehdidini de kabul etmeyeceklerini belirtti. Bülbül, açıklamasında şunları kaydetti:

“17 Temmuz 2018’de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Tayyipler Alemi’ karikatürünü retweet etti. Bu nedenle 27. dönemden 72 CHP milletvekili ve Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanıyor. Öte yandan, halkın vekili olan CHP milletvekillerine yargının sopa olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz. Anayasal hakları ve ifade özgürlüğünü savunan vekillere karşı yargının kullanılmasına karşıyız. Üniversite öğrencileri de bu karikatürü ODTÜ mezuniyet töreninde pankart olarak taşıdı. Ardından, bu öğrencilerin suçsuz olduğu mahkeme kararıyla kesinleşti. Mahkeme, aynı şekilde karikatürün çizerini de suçsuz buldu. Ancak AKP, CHP milletvekillerine yönelik yargıyı tehdit sopası olarak kullanmaya devam ediyor. Bu yolla milletvekillerini sindirmek istiyorlar.”

Bülbül, Yargının AKP’nin Siyaset Aracı Olmadığını Söyledi

Bülbül, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu konunun takipçisi olacağını belirtti. Ayrıca, AKP’nin yargıyı siyasetin aracı olarak kullanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Adalet sağlanana kadar mücadele edeceklerini de vurguladı.

Bülbül, bununla beraber milletvekillerinin karikatürü paylaşmasının, düşünce özgürlüğü olduğunu belirtti. Bunun bir suç teşkil etmediğini söyledi. Bülbül, haksızlığın tüm topluma tehdit olduğunu da ifade etti. Öte yandan, milletvekillerinin cesur duruşlarına sahip çıkmanın, demokrasiyi savunmak olduğunu belirtti. İfade özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı durmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER