21 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

“Kiraların yüksek olması dolaylı olarak eğitimi engellemektir”

(SİNOP) – Sinop Üniversitesi’nin yeni akademik yılına az bir zaman kala, öğrenciler yüksek kira fiyatlarıyla mücadele ediyor. Sinop’taki emlakçılar, kiralık ev fiyatlarının öğrenciler için büyük bir engel olduğunu söylüyor. Emlakçı Ahmet Atalay, “Öğrencilerin ev tutması hayal” dedi. Ayrıca, kiraların eğitimde engel oluşturduğunu belirtti. Bir başka emlakçı Doğan Yılmaz’sa öğrencilerin birlikte ev tutmalarının daha uygun olacağını ifade etti.

Atalay, kiraların yüksek olmasının eğitimi olumsuz etkilediğini belirtti. Ardından, “Öğrencilerin ev tutması neredeyse imkansız. Kiralar o kadar yüksek ki okulunu dondurup giden birçok öğrenci tanıyorum. Bu yıl da aynı durumu yaşayacağız” dedi. Ayrıca, hükümetin bu soruna müdahale etmesi gerektiğini ancak bu konuda hiçbir adım atmadığını söyledi. Öte yandan, yüksek kiraların eğitimin önüne engel koyduğunu vurguladı. Atalay, “Kiraların yüksek olması dolaylı olarak eğitimi engellemektir. Hükümetin bu işe el atması lazım” diye ekledi.

Yüksek Kiralar Karşısında Öğrenciler Ev Tutamıyor

Bir diğer Emlakçı Doğan Yılmaz’sa Sinop’ta en düşük ev kirasının 15 bin liradan başladığını söyledi. Emlakçı, bu nedenle öğrencilerin bu fiyatlarla tek başına ev tutmasının zor olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Öğrenciler bir araya gelip ev tutarlarsa daha ekonomik olur. Kiralar 15-20 bin lira civarında. 10 bin liraya bulunan evler ise çok iyi durumda değil. Bu fiyatların düşeceğini sanmıyorum. Mal sahipleri geçimlerini buradan sağlıyor” dedi. Bununla beraber, ekonomik şartların zorluğuna dikkat çekti ve kira fiyatlarının düşmeyeceğini düşündüğünü belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER