21 C
İstanbul
21 Eylül 2024, Cumartesi

İmamoğlu’ndan İktidara: “Memleketin Bereketini Kaçırıyorlar”

(TOKAT) – Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tokat Zile’de önemli mesajlar verdi. Zile Belediyesi Sosyal Tesisi ve Hacı Bektaş-ı Veli rekreasyon alanı açılış törenine katılan İmamoğlu, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. İmamoğlu, “İnsanlarımızı ayıranlar, bugün 20 yıldan fazla sürede yaptıkları iyi işleri bile heba ettiler. Memleketin bereketini kaçırıyorlar” dedi.

İmamoğlu, Zile’de düzenlenen açılış törenine Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın ile birlikte katıldı. Ayrıca, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat da törende yer aldı. İmamoğlu, konuşmasında Zile’nin bereketli bir coğrafyaya sahip olduğunu belirtti. “Zile’nin altı tarih, üstü ise türlü nimetlerle dolu” diyerek bölgenin değerine dikkat çekti.

“Bereketin Kıymetini Bilmezlerse İsraf Ederler”

İmamoğlu, bereketin paylaşım ve üretimle çoğaldığını söyledi. Öte yandan, hükümetinse bu nimeti değerlendirmediğini belirtti. “Eğer yöneticiler bu nimeti doğru yönetmezse, israf ederler. Bu da toplumda sıkıntılara yol açar” dedi. Ayrıca, yüksek eğitimli insanları desteklemenin önemine vurgu yaptı. Bu noktada da “Eğitimli insanlara değer vermeyen bir hükümet, memleketin bereketini kaçırır” ifadelerini kullandı.

İktidarı Eleştirdi

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Toplumumuzun en büyük tehdidi ne biliyor musunuz? Birisi çıkar derse ‘her şeyi ben bilirim’ diye aman ondan uzak durun. Milletin evlatlarının çocuklarının fikrine eğer itimat etmiyor, onları göreve çağırmıyorsa ondan uzak durun. Bakın söyleyeyim; eğer birisi kalkar bu milletin evlatlarını birbirinden ayırır insanlarımıza liyakati unutturursa ondan uzak durun. Kısa vadede eş, dost, akrabayı mutlu eder ama uzun vadede bedeli ağır olur. O bakımdan biz milletimize hizmet enerjisini sizlerin o yüzümüze bakan o güler yüzünden, inancından alıyoruz. Ben size söyleyeyim; bereket bu memlekette var. Nimet var onun için bereket de var. Bereketin kıymetini bilen insanlarımız da var. Biz yaptığımız bu işlerle ne yapıyoruz biliyor musunuz? Nimeti biliyoruz. Nimetin kıymetini bilen, milleti biliyoruz ve insanlarımızla birlikte hep beraber bereketi arttırmaya yemin ediyoruz. Bunu yapacağız. Bereket nasıl artar hemşehrilerim biliyor musunuz? Gayretle ve adaletle artar. Gayret göstereceğiz. Adaletten şaşmayacağız. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER