21.4 C
İstanbul
21 Eylül 2024, Cumartesi

Arkeoloji Ekibine 200 Yıl Öncesinden Mesaj

(İSTANBUL) – Fransa’nın kuzeyinde gönüllü öğrencilerden oluşan bir Arkeoloji ekibi, cam şişeye konmuş sürpriz bir mesajla karşılaştı. Geçtiğimiz günlerde Dieppe yakınlarındaki kayalıkların üzerinde bulunan bir Galya köyünün kalıntılarını inceleyen öğrenciler 200 yıl öncesinden bir mesajla karşılaştı. Mesaj, toprak bir kap içinde küçük bir cam şişe bulundu.

BBC New’te yer alan habere göre, kazı ekibinin başkanı Guillaume Blondel, “Bu, kadınların boyunlarına astıkları ve içinde amonyak bulunan türden bir şişeydi” dedi.

Arkeoloji Ekibi ‘P.J. Féret’ İmzalı Bir Mesaj Buldu

Şişenin içinde, ip ile bağlanmış bir kağıda sarılı bir mesaj vardı. Blondel sonraki gün kağıdı açtı ve üzerindeki mesajın şu şekilde olduğunu gördü:

“P.J. Féret, Dieppe doğumlu, çeşitli entelektüel toplulukların bir üyesi, Ocak 1825’te burada kazılar yapmıştır. Cité de Limes ya da Caesar’ın Kampı olarak bilinen bu geniş alanda araştırmalarına devam ediyor.”

200 Yıl Önceye Ait

Féret önemli bir yerel kişiydi, ve belediye kayıtları, 200 yıl önce burada ilk kazıyı gerçekleştirdiğini doğruladı.

Blondel, “Bu gerçekten büyülü bir andı. Geçmişte burada kazılar yapıldığını biliyorduk ama 200 yıl öncesinden gelen bu mesajı bulmak… tam bir sürprizdi.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER