22.5 C
İstanbul
23 Eylül 2024, Pazartesi

Yönetmen ve Yapımcı Tomris Giritlioğlu Hayatını Kaybetti

(İSTANBUL) – “Salkım Hanım’ın Taneleri” filmiyle tanınan ve daha sonra bir çok filme imza atan yapımcı, senaryo yazarı ve yönetmen Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayata veda etti.

“Kuruşun Yarası”, “Çemberimde Gül Oya”, “Ihlamurlar Altında”, “Hatırla Sevgili”, “Karayılan”, “Asi”, “Gönülçelen”, “Kasaba” ve “Bu Kalp Seni Unutur mu?” gibi ses getiren dizilere imza atan Tomris Giritlioğlu 67 yaşında yaşamını yitirdi. Giritlioğlu, Türkiye’de dönem dizisini başlatan ilk yönetmen olarak tanınıyordu.

Giritlioğlu Türkiye’nin Temel Meselelerini Ele Aldı

Giritlioğlu, yönetmenliğini yaptığı Suyun Öte Yanı’nda 12 Eylül sonrası hapisten çıkan birisi ile 1924 mübadelesi sonucu Girit’ten Cunda’ya yerleşen birisinin hikayesini, 80. Adım’da 12 Eylül darbesi sonrası hesaplaşan arkadaşları, Salkım Hanımın Taneleri’nde varlık vergisi ve azınlıkları, proje tasarımını yaptığı Çemberimde Gül Oya’da 12 Eylül öncesi sağ sol fraksiyon çatışmasını anlattı.

Giritlioğlu, proje tasarımını yaptığı Hatırla Sevgili’de 27 Mayıs Darbesi ve 12 Mart Muhtırasını, yönetmenliğini yaptığı Güz Sancısı’nda 6-7 Eylül Olayları’nı, Cumhuriyet döneminin sancılı süreçlerini fonunda azınlık duygusunu aktarmaya gayret etti.

Giritlioğlu’nun ‘Azınlıklar’ Açıklaması

Son 15 yıldır yönetmenlik yapmayan Giritlioğlu bir söyleşide ‘Azınlık olmak illa Ermeni, Rum veya Alevi olmak değil. Bir Müslüman olarak ben de kendimi azınlık hissediyorum’ diyerek konuyla ilgili hissiyatını en açık haliyle paylaşmıştı.

Kaynak: OctopodArt | Yönetmenliğini yaptığı Suyun Öte Yanı’nda 12 Eylül sonrası hapisten çıkan birisi ile 1924 mübadelesi sonucu Girit’ten Cunda’ya yerleşen… | Instagram

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER