21.4 C
İstanbul
23 Eylül 2024, Pazartesi

İsrail Hava Saldırılarında Ölü Sayısı 182’ye Çıktı

(ANKARA) – Lübnan Sağlık Bakanlığı, Lübnan’da devam eden İsrail hava saldırılarında 182 kişinin öldüğünü açıkladı. Bununla beraber aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 727 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail’in bu sabah erken saatlerde Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırısında, binlerce Lübnanlı ülkenin güneyinden kaçtı.

İsrail’den “Hizbullah’ın Silah Depoladığı Bölgeleri” Terk Edin Çağrısı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), saldırıları Bekaa Vadisi’ndeki bölgeleri de kapsayacak şekilde genişlettiğini açıkladı. İsrail askeri sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Hizbullah’ın silah depoladığı bölgeleri derhal boşaltılması gerektiğini söyledi.

Hava Saldırısı Öncesi Geniş Bir Uyarı Yayınladı

İsrail, saldırıları gerçekleştirmeden önce güney Lübnan sakinlerini Hizbullah’ın silah depoladığını iddia ettiği evlerden ve diğer binalardan tahliye etmeye çağıran geniş bir uyarı yayınladı. Yaklaşık bir yıldır giderek tırmanan çatışmalarda bu türden ilk uyarı, pazar günü yaşanan yoğun çatışmaların ardından geldi.

Hizbullah’tan Misilleme

Lübnan’ın güneyine hava saldırıları gerçekleştirilirken, İsrailli yetkililer açıklama yaptı. Yetkililer bir dizi hava saldırısı sireni duyulduğunu bildirdi. Hizbullah ise, üst düzey bir komutanı ve onlarca üyesinin öldürüldüğü saldırılara misilleme yaptı. Kuzey İsrail’e yaklaşık 150 roket, füze ve insansız hava aracı fırlattı.

Onlarca Roket Atıldı

Hizbullah, gerçekleştirdiği misillemelere ilişkin yaptığı açıklamada, Celile’deki bir İsrail askeri karakoluna onlarca roket attığını bildirirdi. Bununla birlikte Hayfa’da bulunan Rafael savunma şirketinin tesislerini de hedef aldığını belirtti.

Ölü Sayısı 182’ye Çıktı

Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırılarda hayatını kaybedenelere ilişkin son bilgileri de paylaştı. Bakanlık, bu sabah başlayan ve Lübnan’da devam eden İsrail hava saldırılarında 182 kişinin öldüğünü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 727 kişinin yaralandığını bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER