19.3 C
İstanbul
23 Eylül 2024, Pazartesi

Sinem Dönmez’i Bıçaklayan Erkek Hakim Karşısında

(HATAY) – Hatay’da Enver Dönmez, 10 yıllık eşi ve iki çocuğunun annesi Sinem Dönmez’i 27 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. Sanık, “eşe karşı kasten öldürme” suçundan tutuklandı ve hakim karşısına çıktı. Enver Dönmez, öldürme kastının olmadığını iddia ederek, kıskançlık sebebiyle eşini bıçakladığını söyledi. Bununla beraber, Sinem Dönmez duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, “Ben öldürülen kadınların sesi olmak istiyorum” dedi.

Sinem Dönmez Üç Kez Ameliyat Oldu

Enver Dönmez, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde mayıs ayında eşi Sinem Dönmez’e saldırdı. Sinem Dönmez’i 27 yerinden bıçaklayan sanık, kıskançlık nedeniyle bu suçu işlediğini öne sürdü. Öte yandan, Sinem Dönmez’in çığlıkları üzerine olay yerine jandarma ekipleri geldi. Ekipler, Enver Dönmez’i ayağına ateş ederek durdurdu ve olayın büyümesini engelledi. Sinem Dönmez, ambulansla hastaneye kaldırıldı ve ardından 3 kez ameliyat oldu.

Dava Süreci Devam Ediyor

Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı, Enver Dönmez hakkında “eşe karşı kasten öldürme” suçundan dava açtı. Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması bugün gerçekleşti. Enver Dönmez savunmasında , öldürme kastı olmadığını ve kıskançlık sebebiyle eşine saldırdığını söyledi. Ardından, Sinem Dönmez sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti ve hak ettiği cezayı almasını istedi.

Mahkeme Duruşmayı Erteledi

Mahkeme heyeti, eksik delillerin toplanması gerektiğini belirtti ve Enver Dönmez’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bununla beraber, duruşma 10 Ocak 2024 tarihine ertelendi. Sinem Dönmez, duruşma çıkışında basına yaptığı açıklamada, öldürülen kadınların sesi olmak istediğini söyledi.

“Kadınların Sesi Olmak İstiyorum”

Sinem Dönmez, yaptığı açıklamada, “Bu dava sadece benim davam değil, öldürülen tüm kadınların davasıdır” dedi. Bununla beraber, kendisinin de iftiralara maruz kaldığını belirterek, “Kadın olduğum için iftiralara uğruyorum. Ancak caydırıcı bir cezanın verilmesini istiyorum” şeklinde konuştu. Ardından, adalete güvendiğini ve sanığın hak ettiği cezayı almasını beklediğini vurguladı.

Savunma Dikkat Çekti

Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatlarından Mehtap Sert, Enver Dönmez’in kamu görevlisi olmasına dikkat çekti. Sert, “Sanık, savunmasında ‘seviyordum, kıskançlık yaptım’ gibi gerçek dışı iddialar öne sürdü” dedi. Bununla beraber, suçun kamu gücünü kullanarak işlendiğini belirtti ve davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Ardından, kadınların yaşamın temeli olduğunu, bu yüzden davanın önemini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER