26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Başladı

(ADANA)- 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ve Orhan Kemal Emek Ödülleri töreni ile başladı. Nilüfer’in konser verdiği ödül töreni Merkez Park Amfi Tiyatro’da binlerce vatandaşın katılımıyla başladı. Festival’de Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü, Polonyalı Yönetmen Jerzy Skolimowsky kazandı. Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin sahibi ise oyuncular Güler Ökten ve Mazlum Kiper ile Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz oldu.

Ödülünü Başkan Zeydan Karalar’dan alan Jerzy Skolimowsky, açıklama yaptı. Skolimowsky açıklamasında ödül almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Güler Ökten, ödülünü meslektaşı Halil Ergün’den aldı. Mazlum Kiper’e ise ödülü Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü verdi. Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz ise ödülünü Şerif Gören’in elinden aldı.

Tomris Giritlioğlu da Festivalde Anıldı

Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı. Karalar, Tomris Giritlioğlu‘nu ve sinemaya emek verenleri rahmetle andı. Bununla beraber, festivalin bu yılki temasının şiddetle mücadele olduğunu vurguladı. Karalar, sanatın birleştirici gücüne de dikkat çekti. Ardından kültür ile sinemanın olumsuzluklara karşı mücadelede önemli rol oynadığını ifade etti. Ayrıca, festival afişine Albert Lamorisse’nin “Kırmızı Balon” filmine göndermede bulunarak çocuklara yönelik şiddeti kınadı.

Karalar, son beş yılda sinemayı halkla buluşturma çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Sinemanın, şiddete karşı barış ve kardeşlik için önemli bir araç olduğunu ifade etti. Ayrıca sanata daha çok sarılmak gerektiğini vurguladı. Başkan Karalar ayrıca jüri başkanlığını Nuri Bilge Ceylan’ın üstlendiğini açıkladı. Sonrasındaysa jüri üyelerini tanıttı ve katılan sanatçılara teşekkür etti.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, festivalin vicdanlı bir duruş sergilediğini belirtti. Şiddet karşıtı mesajlar veren Samancılar, sokak canlılarına yapılan zulme ve kadın ile çocuk ölümlerine karşı duruşlarını yineledi. Ayrıca, Tomris Giritlioğlu’nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek anılarını yaşatacaklarını söyledi.

Konuşmaların ve ödül töreninin ardından sahneye çıkan Nilüfer, festivale müzik dolu anlar kattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER