17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kaçak İskele Ve Ahşap Yapıları Yıktı


(İZMİR)-
İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Balçova İnciraltı sahilinde yıkım çalışmalarına başladı. Deniz içinde ve kenarında izinsiz oluşturulan iskeleler, baraka ve kulübeler dikkat çekiyor. Bu yapılar, ticari amaçla kullanıldıkları için çevre kirliliğine yol açıyor. Ayrıca, gıda güvenliği konusunda da halktan şikayetler geliyor. Ekipler, bu kaçak yapıların sökümünü gerçekleştiriyor.

İzinsiz İskeleler, Ticari Barakalar Ve Kulübeler Yıkılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uyarılara rağmen kaldırılmayan yapılar için harekete geçti. İzinsiz iskeleler, ticari barakalar ve kulübeler için yıkım kararı alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve 775 Sayılı Gecekondu Kanunu’na muhalefetten işlem yapıyor.

“Sahilde Görüntü Kirliliğine Geçit Yok”

Çevre ve görüntü kirliliği oluşturan yapılar, hijyen sorunlarına da neden oluyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı Çevre ve İmar Zabıtası Şube Müdürü Fuat Dönmez, bu konuda kararlı olduklarını ifade etti. Dönmez, halktan Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ve CİMER aracılığıyla şikayetler aldıklarını belirtti. Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra, izinsiz yapıların kaldırılması için duyurular yayımlandı. Kaldırılması için belirli bir süre verildi ve sürenin sonunda, kaldırılmayan yapılar sökülmeye başlandı.

Yıkım çalışmaları, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Kepçeler, izinsiz yapıları yıkarak denizden çıkarıyor. Toplanan atıklar, belediye tarafından imha edilecek. Çalışmaların yarın tamamlanması planlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahili temizleyerek görüntü kirliliğine son vermeyi hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER