26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Erdoğan-Zelenskiy Buluşmasında Arabuluculuk Açıklaması

(ANKARA) – Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan New York’ta ikili temasları kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü. Zelenskiy ve Erdoğan, Türkevi’nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabında görüşmeyle ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ikili temasları kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Türkevi’nde bir araya geldi.”

“Arabuluculuk Dahil Her Adımı Atmaya Hazırız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin adil ve kalıcı bir barış için arabuluculuk dahil her türlü kolaylaştırıcı adımı atmaya hazır olduğunu söyledi.

Erdoğan, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin canlandırılması ve Ukrayna ile Rusya arasında barışın kapısını aralayabilecek bir ateşkesin sağlanması için gayretlerin süreceğini de söyledi.

Erdoğan Bir Dizi Görüşme Yaptı

Erdoğan, New York’ta, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Görüşmeye Filistin ve Kıbrıs’taki son gelişmeler damga vurdu. İletişim Başkanlığı’ndan aktarılan bilgiye göre Erdoğan KKTC’nin devlet olarak tanınmasının “Ada’daki gerçekleri dikkate alan bir çözümün anahtarı” olacağını söyledi. Gazze’ye insani ve tıbbi yardım için daha çok çaba gerektiğini belirtti.

Erdoğan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de görüştü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER