26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Ozan Neşet Ertaş, Mezarı Başında Anıldı

(İSTANBUL) – Neşet Ertaş, türküleri; hayatı ve ülke sınırlarını aşan felsefesiyle 12. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Türkülerinde ‘Garip’ mahlasını kullanan ve 25 Eylül 2012’de 74 yaşında hayata veda eden Neşet Ertaş, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Törene ildeki esnaf odaları, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kent Konseyi Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, Döndü Ertaş ve sevenleri katıldı.

Hüseyin Ertaş: En Büyük Mirası Saygı, Sevgi, Hoşgörü

Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, “Babamızın yorulup aramızdan gitmesinin 12’nci yıl dönümünde yine buradayız. Onların bize bıraktığı en büyük mirası öğrettikleri saygı, sevgi, hoşgörü” dedi.

“Neşet Ertaş Üstadımızın Kültürünü Aktaracağız”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise Neşet Ertaş’ı şöyle anlattı:

“12 yıl önce aramızdan ayrılan Neşet ustamız sadece saz ve söz ustası değildi. Aslında bir felsefe yaşam tarzıydı. Topluma verdiği mesajlar yoksulluktan, mutluluk çıkarmayı bilen paylaşmayı, kardeşliği, dostluğu yaşam tarzıyla sazıyla, sözüyle anlatan bir ozanımızdı. Bunun felsefesi, yaşam tarzı bizim için gelecek yaşamımızda, çocuklarımızda önemli bir yol haritası. Bu yol haritasında hep birlikte yürüyeceğiz. Çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara gerçekten nasıl bir bakış açısıysa edebiyata, insanlığa, yaşama, doğaya, çevreye bir bakış açısını üstadımızın kültürünü aktaracağız. Neşet Ertaş sadece Kırşehir’in saz ve söz ustası değil, dünyaya mal olmuştur.”

Neşet Ertaş Geniş Bir Kitle Tarafından Anıldı

Mezarı başında düzenlenen anma töreninin yanı sıra, siyasi isimlerden, sanat ve futbol camiasından Neşet Ertaş’ı anan birçok paylaşım geldi.

Cacabey Meydanı’nda Neşet Ertaş’ı Anma Etkinliği

Öte yandan Kırşehir Valiliği de 37. Ahilik Haftası kapsamında bu akşam, Cacabey Meydanı’nda saat 20.00’da Neşet Ertaş’ı anma etkinliği düzenleyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER