18.2 C
İstanbul
4 Ekim 2024, Cuma

Sur Belediyesi ve Fındıklı Belediyesi “Kardeş Belediye” Oldu

(DİYARBAKIR) – Diyarbakır’ın Sur Belediyesi, Rize’nin Fındıklı Belediyesiyle kardeş belediyecilik protokolü imzaladı.

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Gulan Önkol, şunları söyledi:

“Bizler demokratik bir yönetim ve yerelden yerinden yönetim sürecinin inşasında rol almak istiyoruz.”  İmza törenin ardından heyet, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde hayal çekip, horon tepti.

Çervatoğlu: “Horonun ve Halayın Kardeşliği İçin Buradayız”

Fındıklı Belediyesi Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ise heyecanlı olduğunu belirtti. Çervatoğlu şunları söyledi:

“ Asıl olanın alınteri ve emek olduğunu düşünerek, bunun somut örneği burada ürettiğiniz tahıl bizim orada un olur, ekmeğe dönüşür karnımız doyurur. Bizim orada ürettiğimiz çay burada sabah kahvaltımızda sizin kahvaltınıza eşlik eder. Öğle sohbetinizde dost sohbetlerinizde size yoldaşlık yapar. Bunun için ötekileştirilen değil farklılıklarımıza rağmen ortak kültürü ortak bir geleceği inşa edebilmek için buradayız. Horonun ve halayın kardeşliği için buradayız.”

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Örhan: “Amacımız İş Birliğini Artırmak”

Sur Belediye Eşbaşkanı Adnan Örhan da kardeş belediyeciliğin, yerel yönetimlerin sınırları aşarak güçlerini birleştirdiği ifade etti. Deneyim ve bilgi paylaşımını merkeze alan bir anlayış olduğunu söyledi:

“Amacımız, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımını artırarak, yerel yönetimlerde hizmet kalitesini yükseltmek, kültürel ve sosyal projelerde iş birliğini artırmak, aynı zamanda halklarımız arasındaki bağları kuvvetlendirmektir.”

“Kardeşliği Hep Beraber Yürütelim”

DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer de her dilden insanların kardeş olduğunu söyledi. Bununla beraber şunları ekledi:

“Biz diyoruz ki; biz bu kardeşliği hep beraber bu yolda yürütelim ve bunun özgürlüğün ve barışa vesile olmasını sağlayalım. Biz bir olduğumuz sürece inanıyoruz ki; hiçbir sistem bize engel olamaz. Halk hizmetin, özgürlüğün, barışın beklentisinde bunu da hep beraber kardeşçe halledeceğimize inanıyorum” dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından Ulucami önünde horon ve halay çekilerek barış ve kardeşlik mesajı verildi. Renkli görüntülere sahne olan halay ve horon etkinliğine halkın ilgisi yüksek oldu.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ise imzalanan protokolün önemli bir model olduğunu belirtti. Kaya şu ifadeleri kullandı:

“Mevcut siyasal iktidar hakların birbirini görmesini ve duymasını istemiyor. Bu nedenle bu girişim çok kıymetli çok anlamlıdır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER