26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

AAGB: Turan Eser’in Kalbi, Bizimle Atmaya Devam Edecek

(LONDRA) – Avrupa Alevi Gençler Birliği (AAGB), resmi sosyal medya hesaplarından Turan Eser’in kaybıyla ilgili yaptığı açıklamada gönülleri dağladı.

Turan Eser’in yürüttüğü birçok proje arasında özel önem verdiği gençlik çalışmaları, birçok Alevi gencin inanç, kültür ve Alevi öğretisine dair bakışını netleştirmesi, en çok da gençlerin gönlüne taht kurmasına neden olmuştu. AAGB’nin Turan Eser’in Hakka yürümesine dair açıklaması ise okuyan tüm canların gönül tellerini titretti.

AAGB’den Gönülleri Dağlayan Uğurlama Mesajı

AAGB, duygu yüklü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Omzundaki nasırların, kalbindeki yaraların ve fikriyatındaki dehlizlerin bir parçası da gençlikti, Turan canımızın. ‘Bizden sonra onlar var, şimdiden onlar olsun’ derdi. Araştırıp sorgulayan, üretip paylaşan, yazıp çizen ve bizimle de paylaşmayı ihmal etmeyen bir yoldaşımızdı. Derde gama alışık, aklı fikri dolaşık bir öğretmeniydi gençliğin. Hâli de bilirdi; kendindeki eksikliği, noksanlığı da…

“Alevi toplumunun kanserleşmiş yaralarına merhem olurken, kendi de düştü bu derde”

Yazılarıyla bizlere menzil, belgeselleriyle bizlere cevap oldu. Pandemiyi fırsata çevirip, gençlikle eğitim çalışmaları da yapandı, medya çalışmalarına özgün bir yorum getiren de oydu. Alevi toplumunun kanserleşmiş yaralarına merhem olurken, kendi de düştü bu derde.

“Gençliğin gönlünde kabuklaşmayacak bir yaradır onun yokluğu”

Gençliğin gönlünde kabuklaşmayacak bir yaradır onun yokluğu. Şimdi yükümüz daha ağır, yolumuz daha engebeli. Ancak en zor anımızda, Solingen’deki bir seminerde, ihtiyaç anında Belçika gençlik çalışmalarında, darlandığımız anda Ankara’daki bir muhabbette, umutsuzluğa kapıldığımız anda Basel Cemevi’nde, sorularımız olduğunda da AAGB eğitim çalışmalarında bulacağız onu.

“Toprak ana gülistanı olsun”

Hâkka, hakikate yollarken onu, adımlarının devamının biz olacağının sözünü veriyoruz. Akşamüstü duran kalbi, bizimle atıyor. Ve atmaya da devam edecek!

Anısı ışık olsun bizlere! Aşk olsun, yola yoldaş olanlara! Devri daim, toprak ana gülistanı olsun!”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER