26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Alevi Kurumları, Turan Eser’in Acısıyla Hemhâl Oldu

(LONDRA) – Araştırmacı-Yazar, Yapımcı ve Yol TV Haber Portalı Yayın Koordinatörü Turan Eser’in kaybı, Alevi toplumu ve kurumlarında büyük bir üzüntüye sebep olurken, kurumlardan açıklamalar da ardı ardına gelmeye devam ediyor.

Alevi toplumu ve kurumlarına büyük hizmetler vermiş, üst düzey yönetim kademelerinde üstlendiği görevlerin yanı sıra, yürüttüğü gönüllü çabalarla da birçok insanın kalbine taht kurmuş olan Turan Eser’in İsviçre’de bir süredir mücadele ettiği kansere yenik düşmesiyle kurumlar da duygu ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Türkiye Alevi Federasyonu (ADFE) resmi hesaplarından açıklamalarda bulundu.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK)

“Gerçeği sorarsanız, ben bir niyazım
Sabır ilmi derler, yerden gelirim
Katre idim, şimdi ummanlar oldum
Arştaki kandilden, nurdan gelirim

Büyük bir üzüntüyle Sevgili Turan Eser canımızın Hakk’a yürüdüğünü öğrenmiş bulunmaktayız.

Turan Eser, gerek Türkiye’de gerekse İsviçre’de çeşitli Alevi kurumlarında üst düzey görevler üstlenmiş, Alevi örgütlenmesine ve toplumsal dayanışmaya büyük katkılar sunmuş, her zaman yolumuzu aydınlatan değerli bir rehber olmuştur. Özellikle Alevi toplumunun hak, adalet ve eşitlik mücadelesinde büyük bir bilgelik ve azimle yer almış; son dönemlerde Yol TV’nin yeniden yapılandırılması ve Yol TV Haber portalının oluşturulmasında büyük emekler ortaya koymuştur. Hem Türkiye’de hem de Avrupa genelinde önemli izler bırakmıştır.

Toplumsal adalet ve hakikat yolunda daima örnek aldığımız, bir bilge olarak gönlümüzde yer eden Turan Eser, her zaman emeğiyle, mücadelesiyle ve insana duyduğu sevgiyle hatırlanacaktır.

Turan Eser’i sonsuzluğa uğurlarken, Eser ailesinin ve tüm sevenlerinin acısını ve kederini yürekten paylaşıyoruz. Anısı, her daim Alevi toplumunun hak arama mücadelesine can suyu, gerçeği keşfetme arayışına ışık olacaktır.

Devr-i daim, toprak ana gülistanı olsun!”

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF)

“Acımızı ifade edecek söz bulamıyoruz… Alevi örgütlülüğünün emektarı, dost, yoldaş, abi… Önceki dönem genel başkanımız Turan ESER Hakk’a yürüdü. Devri daim olsun.”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD)

“Ah be Turan Hocam ah… Pir Sultan Abdal Kültür Derneği örgütlülüğü içinde iki dönem yöneticilik ve ABF’de de Genel Başkanlık yapan değerli yol arkadaşımız, araştırmacı yazar Turan Eser Hakka yürüdü. Üzüntümüzün tarifi yok. Devrin daim, ışığın bol olsun, mekanın gönüller olsun.”

Alevi Kültür Dernekleri (AKD)

“Alevi örgütlülüğünün emektarı, dost, yoldaş, abi… Önceki dönem Alevi Bektaşı Federasyonu genel başkanı Ve Alevi Kültür Derneği Eğitim Sekreterimiz Turan ESER Hakka yürüdü. Devri daim olsun.”

Türkiye Alevi Federasyonu (ADFE)

“Türkiye ve Avrupa Alevi hareketinde uzun yıllar görev yapmış olan; çok değerli gazeteci Turan Eser’i kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Turan canımızın devri daim olsun, yıldızlar yoldaşı olsun. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz…”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER