26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Ekrem İmamoğlu: “Bu Dava Toplumu Rahatsız Ediyor”

(ANKARA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan davayla ilgili “Bu dava toplumu rahatsız ediyor” diye konuştu. Kamuoyunda “Ahmak davası” olarak bilinen davaya dair açıklamalar yapan İmamoğlu “İki kere iki dört. İki kere ikiyi beş yapmaya çalışmanın bir anlamı yok” dedi. Öte yandan, yargının siyasiler tarafından bir araç olarak kullanıldığını düşündüğünü vurguladı.

Ekrem İmamoğlu: Siyaset böyle işletilemez

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümen toplantısının ardından konuşan İmamoğlu, davanın kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdığını belirtti. “Birinci derecede mahkemede neler yaşandığını hepimiz izledik” diyen İmamoğlu, yargının bu süreçte siyaset tarafından manipüle edildiğini söyledi. Bununla beraber, temennisinin yargıdaki bu duruma istinafın son vermesi olduğunu belirtti. “İstinaf, hukukun üstünlüğünü bize yeniden yaşatır” ifadelerini kullandı.

“Toplumu Rahatsız Ediyor”

TBB encümen toplantısı Ankara’da, İmamoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda bütçe ve stratejik planlar gündeme geldi. Ardından, İmamoğlu encümen üyelerinin dava süreciyle ilgili bir bülten hazırladığını açıkladı. “Toplumdaki rahatsızlık encümen üyeleri tarafından dile getiriliyor. Belediyeler Birliği olarak bu konuda bir açıklama yapacaklar” dedi.

“İki Kere İkiyi Beş Yapmaya Çalışmak Anlamsız”

İmamoğlu, dava sürecine dair kafasında soru işaretleri olduğunu söyledi. İstinaf sürecinin hukuki teamüllere göre mi yoksa siyasi atmosferlere göre mi yürüdüğünü anlamakta zorlandığını belirtti. Diğer yandan, son haftalarda davanın kamuoyunda daha fazla yer almasının toplumu rahatsız ettiğini söyledi. Ardından, böyle bir davanın varlığını anlamanın mümkün olmadığını ifade etti.

“Hukukun Üstünlüğü Tesis Edilmeli”

İmamoğlu sonrasında, davanın hukuki boyutunun toplumda büyük bir güven kaybına yol açabileceğini belirtti. “Memleketin esas meselelerine odaklanabilmek için hukukun üstünlüğüne ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Ardından, yargı temsilcilerinin bu davada tarihi bir görev üstlendiğini söyledi. Bunların yanı sıra bir vatandaş ve baba olarak yargıdan beklentisinin hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmek olduğunu vurguladı.

“Bu İş, Türkiye’nin Hukuk ve Demokrasi Meselesidir.”

“Kararın çıkması durumunda yol haritanız belli mi?” sorusuna ise İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

“Şahsi olarak benim yol haritası açıklama meselem değil. Bu mesele Türkiye’nin demokrasi ve hukuk meselesidir. Şu an birçok hukuksuzluk ve sorun bulunan bir ortamda bulunuyoruz. Onun için şahsileşmemesi ve tek başına Ekrem İmamoğlu meselesi üzerinden yorumlanmamasını arzu ediyorum. Bu iş, Türkiye’nin hukuk ve demokrasi meselesidir. Partimizin de çalışmaları var. Birçok siyasi partiden de destek telefonları alıyorum. Farklı sivil toplum kuruluşları da bize yazılı destek sunuyor. Esas olan, CHP’nin Sayın Genel Başkanı’nın da isteği ile İstanbul’da toplanan bir heyetin, mevcut yargı sürecini ve hukuki süreçleri öğrenmesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER