28.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Grup Yorum Üyesi Rezzan Şengül Tahliye Edildi

(İSTANBUL) – Açlık grevinde olan Grup Yorum üyesi Rezzan Şengül, bugün görülen duruşmada tahliye oldu. Şengül, tekli hücrede tutuldukları ve temel hakları engellendiği için süresiz dönüşümsüz açlık grevindeydi.

Mahkeme, Şengül hakkında, İstanbul Adliyesi önünde polis noktasına 6 Şubat’ta yapılan saldırı sonrası tutuklama kararı vermişti. Ardından, Şengül’ün duruşması bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Grup Yorum Duyurdu

Tahliyenin ardından Grup Yorum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Yaşasın Direniş, Yaşasın Zafer” dedi. Diğer yandan, Şengül’ü cezaevi çıkışında karşılayan Grup Yorum üyeleri, “Emekçimiz Rezzan Şengül’ü kuyunun dibinden aldık, Vedat Doğan’ı da alacağız, işte o gün çifte bayram kutlayacağız!” notunu düştü.

Rezzan Şengül Cezaevi Çıkışı Konuştu

Ardından konuşan Grup Yorum üyesi Rezzan Şengül, şunları söyledi:

“Grup Yorum kuyulara sığmaz demiştik. Sığmadık, direnerek kaçtık. Vedat Doğan’ın sizlere çok selamı var. Direnerek Vedat’ı da alacağız. Grup Yorum kuyulara sığmaz. Biz kazanacağız.”

Cezaevinden Mektup Yazmıştı

Diğer yandan Rezzan Şengül, cezaevinden yazdığı mektupta yaşadıklarını şöyle anlatmıştı: “3 katlı ve tekli hücrelerden oluşan bu hapishane ağırlaştırılmış infaz rejimlerine uygun bir mimari yapıya göre tasarlandı. Hali hazırda iddianame aşamasına bile geçmemiş, savcılıkça soruşturma aşaması devam eden bir dosyada ‘tutuklu’ statüsüyle buradaki varlığımız başlı başına yasalara aykırı. Aynı müzik grubunda olduğumuz arkadaşım Vedat Doğan’ın sesini 200 metre uzaktan anca duyabildim. Ağır bir tecrit ile karşı karşıyayız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER