26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Tuncel Kurtiz Ölüm Yıldönümünde Anılıyor

(İSTANBUL) – 27 Eylül 2013’te hayata veda eden usta oyuncu Tuncel Kurtiz, ölüm yıldönümünde anılıyor. Sevenleri, sanatçılar ve siyasi isimler Kurtiz’i sosyal medya hesaplarında saygıyla andı.

Devrimci duruşu ve unutulmaz rolleriyle hafızalara kazınan sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncel Kurtiz, aramızdan ayrılışının 11. yılında saygıyla anılıyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kurtiz ile ilgili gönderisinde şunlara yer verdi:

“Tuncel Kurtiz’i Saygı ve Özlemle Anıyorum”

“Biz dünyayı değiştirmek için yola çıktık olmadı, ama dünya da bizi değiştiremedi.

İnsanlığın daha adil, güzel bir dünyada yaşamaya hakkı olduğuna inanıyorum.“

Sanatıyla, duruşuyla ve hayat felsefesiyle hafızalarımızda silinmez izler bırakan sevgili Tuncel Kurtiz’i aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyorum.

Kurtiz, siyasi isimler, devrimci örgütler, sendikalar ve sanat camiası tarafından unutulmadı.

“Kurtiz Hep Adaletin ve Özgürlüğün Sesini Yükseltti”

Eğitim-İş Bursa Şubesi, Kurtiz için şu mesajı yayınladı:

“Sanatın sadece sahnede değil, hayatın içinde de bir direniş olduğunu bize öğreten Tuncel Kurtiz, tiyatrodan sinemaya, yönetmenlikten senaristliğe kadar uzanan geniş kariyerinde hep adaletin, özgürlüğün ve emeğin sesini yükseltti.
Onun cesur ve sorgulayan ruhuyla geride bıraktığı miras, insana dair söyledikleri kalbimizde ve aklımızda olacak. İsyanın, umudun ve direncin sanatçısı Tuncel Kurtiz’i aramızdan ayrılışının 11. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER