26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

CHP, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni Ziyaret Etti

(MERSİN) – Mersin Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve Özgür Karabat’ı ağırladı. Zeybek, ziyaret sırasında “CHP Belediyesi varsa, ezilenler ve ötekileştirilenler için var” dedi. Karabat ise, “Sosyal politika ile sosyal demokrat politika arasındaki bağlantı çok iyi kurulmuş” ifadelerini kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Büyük Değişim

Başkan Vahap Seçer, yerel seçimler sonrası belediye sayısının arttığını belirtti. 2019’dan bu yana Mersin’de önemli değişimler olduğunu ifade etti. “2019’dan bu yana Mersin’de büyük değişimler yaşandı. 2024 seçimleri ile beraber üç olan belediye sayımız yediye yükseldi. Bu belediyeler, kentin büyük ilçelerinde hizmet veriyor” dedi. Seçer, bu sürede mali disiplini sağladıklarını ve sosyal politikaları öncelikli hale getirdiklerini belirtti.

Göreve geldiklerinde pandemi ve deprem gibi zorlu süreçler yaşandığını ifade eden Seçer, bu dönemleri başarıyla yönettiklerini vurguladı. Öte yandan, bu süreçlerin sosyal politikalara yönelmelerine vesile olduğunu belirtti. “Bu süreçte partimizin daha önce ulaşamadığı bölgelerde oy oranlarımız arttı” dedi. Ardından, ekonomik sorunların devam ettiğini ve sosyal politikaların hala öncelikli olması gerektiğini ifade etti. “Aileler çocuklarını besleyemiyor, eğitime bütçe ayıramıyorlar. Biz de bu sorunları çözmek için çalışıyoruz” dedi.

Zeybek: “CHP Belediyesi, Ezilenler İçin Var”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Başkan Seçer’i seçim başarısından dolayı tebrik etti. Zeybek Her beş seçmenden üçünün oyunu almanın ve Mersin’de ikinci kez seçimi farkla kazanın çok değerli olduğunu söyledi. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluk sağlamanın CHP için büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Bununla beraber, 30 yıl sonra Toroslar ilçesini kazanmanın da çok değerli olduğunu belirtti. Zeybek, “Mersin, Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok yakışıyor. CHP’nin halkçı ve toplumcu yönetimi, bölge halkı tarafından takdir ediliyor” dedi.

Zeybek, CHP Belediyelerinin ezilenler ve ötekileştirilenler için var olduğunu vurguladı. Ayrıca, kaynakları etkin kullanarak dezavantajlı gruplara hizmet sunduklarını söyledi. Ardından, Mersin’in turizm ve sahil kenti olduğunu belirtti. “Mersin’i çok yeşil buldum, sosyal alanların artırılması sevindirici” diye ekledi.

Karabat: “İktidara Doğru Yürüyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal politikaların doğru bir şekilde uygulandığını belirtti. “Sosyal demokrat politikalarla sosyal politika arasındaki bağ çok iyi kurulmuş. Mersin, artık başka bir şehir olduğunu gösteriyor” dedi. Bunun yanı sıra, sahil bandında yapılan iyileştirmeler dikkatini çekti. “Mersin’e girer girmez fark hissediliyor. Sahil bandı artık bakımlı ve modern” dedi.

Karabat, Mersin’deki projelerin CHP Genel Merkezi’nde daha fazla anlatılması gerektiğini ifade etti. “Bu projeler, partimize önemli katkılar sağlayacak” dedi. Öte yandan Karabat, Mersin’de yapılan çalışmaların eksik anlatıldığını düşündüğünü belirterek, bu ziyaretin projelerin tanıtımı için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER