26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Kadıköy Çizgi Festivali Bugün Sona Erdi

(İSTANBUL) – Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği “Kadıköy Çizgi Festivali” bugün sona erdi. Sergiler, atölyeler, animasyon gösterimleri, yazar imza etkinlikleri, çizgi roman mezatı gibi etkinliklerin yanında üniversiteli animasyon ve çizgi romancıların stantlarına da ev sahipliği yapan festival, bugün saat 21.00 itibarıyla kapılarını kapattı.

Kadıköy Çizgi Festivaline Gençlerden Yoğun İlgi

Kadıköy Çizgi Festivali bu yıl beşinci kez çizgiseverlerle buluştu. 27 Eylül’de kapılarını açan festival, bu akşam (29 Eylül) saat 21.00 itibarıyla sona erdi. Yoğurtçu Parkı’ndaki festivalin son günü de oldukça hareketli başladı. Festivale gençler yoğun ilgi gösterdi. Festivalde art arda kısa film gösterimleri yapıldı.

Festival daha önceki yıllarda olduğu gibi birçok yayınevini, dergileri, platform ve dernekleri ziyaretçilerle buluşturdu.

Bugünkü programda, Cihan Kılıç Ana Sahne’de; Bülent Üstün Artline ve Tombow Canlı Çizim Alanı’nda, izleyenlere çizerleri üretim aşamasında takip edebilme fırsatı sundu.

Dergi Çizerleri Uykusuz Standındaydı

Leman, Bayan Yanı, Uykusuz ve Naber gibi süreli yayınlar eski ciltleri ve son sayılarıyla festivalde yerini aldı. Uykusuz dergisinin çizerleri takipçileriyle buluştu.

Öte yandan üniversite öğrencilerinin kendi üretimlerinin sergilendiği ve satışa sunulduğu stantlara da ilgi büyüktü.

Çocuk Kitaplarında Editörlük Söyleşisi

Saat 18.00’da, Dinozor Çocuk Dinozor Genç stantında “Çocuk Kitaplarında Editörlük Hikaye Anlatırken Çizgi Yazı” isimli bir söyleşi başladı. Oya Yıldırım’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide çocuk kitapları editörleri Nihal Ünver ve Neriman Güldiken, çocuk yazınında editörlük süreçlerini anlattı.

Söyleşide editörler çocuk kitapları hazırlanırken hem teknik hem de içerik açısından nasıl ele alındığını anlattılar. Bu alanda hikaye ve çizim olarak iyi buldukları örnekleri paylaştılar. Çocuk edebiyatı alanında üretim yapan yetişkinler olarak çocukların üstün yararı konusu da söyleşinin odağındaydı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER