26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Hizbullah: İsrail’in Karadan İstilasına Karşı Koymaya Hazırız

(ANKARA) – Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’a İsrail suikastından bu yana Lübnanlı Şii direniş örgütünün bir yetkilisi ilk kez konuşma yaptı.

Hizbullah yöneticilerinden Şeyh Naim Kasım, İsrail’in herhangi bir kara saldırısını karşılamaya hazır olduğu mesajı verdi.

“Hizbullah Savaşmaya Devam Edecek”

Şeyh Naim Kasım, İsrail’in Hizbullah’ın askeri kapasitesini vurmadığını belirtti. Ardından, son günlerde Lübnan’a yönelik bombardıman sırasında yaşanan gerilemelere rağmen Hizbullah’ın savaşmaya devam edeceğini söyledi..

“İsrail’in Karadan İstilasına Hazırız”

Kasım, Nasrallah’ın cuma günü öldürülmesinden bu yana Hizbullah’ın operasyonlarının aynı hızda devam ettiğini bildirdi. Kasım, Hizbullah’ın yakın zamanda “iç mekanizmalar” yoluyla yeni bir liderlik kuracağına da değindi. Bununla beraber, yeni liderlik seçiminin net olduğunu da dile getirdi. Kasım “Biz oldukça hazırız. Eğer İsrailliler bir kara harekatı isterse, direniş güçleri buna hazırdır” dedi.

“İsrail, Lübnan’ın Tüm Bölgelerinde, Katliam Yapıyor”

Kasım, aynı zamanda şu ifadeleri de kullandı:

“İsrail, Lübnan’ın tüm bölgelerinde, içinde İsrail saldırganlığının izleri olmayan tek bir ev kalmayana kadar katliam yapıyor. İsrail sivillere, ambulanslara, çocuklara ve yaşlılara saldırıyor. Savaşçılarla savaşmıyor, aksine katliamlar yapıyor.”

“Sınırsız askeri destekle – kültürel, siyasi ve mali olarak – İsrail’in ortağı” olarak nitelendirdiği ABD’nin rolünün de bu saldırılarda büyük olduğunu belirten Kasım, “2006’da İsrail ile karşılaşmamızda kazandığımız gibi kazanacağız” dedi.

Kasım, “İlk fırsatta Hizbullah Genel Sekreteri’ni seçeceğiz, bunu Hizbullah’ın iç mekanizmalarına dayalı olarak yapacağız. Net ve tek yürekle yapılacağından seçim kolay olacak. Liderliği ve diğer pozisyonları kalıcı olarak dolduracağız” dedi.

Ardından, “Emin olun, zafer bizim müttefikimizdir, biraz sabır lazım” diye konuştu.

Öte yandan İsrail eylül ortasından beri havadan saldırdığı Lübnan’ı işgal tehdidini tırmandırdı. Sınırdaki askerleri ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı, Lübnan’a karşı sahip oldukları tüm kabiliyetleri, hava, deniz, karadan tüm kuvvetleri kullanacaklarını söylemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER