26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

“Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin Maliyeti 400 Milyon TL”

(ANKARA) – CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin 1 yıllık maliyeti 400 milyon TL” dedi. Merkezle ilgili açıklama yapan Başarır, merkez için 1 yılda 32 bin emekli maaşı harcadığını belirtti. Bununla beraber, merkezin 400 milyon TL’lik harcama yaptığını söyledi.

Başarır, yaptığı yazılı açıklamada İletişim Başkanlığı’nın faaliyet raporuna değindi. Öte yandan, raporda Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi’nin harcamalarına da dikkat çekti. Bu dairenin manipülasyon ve dezenformasyonla mücadele için kurulduğunu ifade etti. Başarır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi’nin görevi, dezenformasyona karşı mücadeledir. Bu görev için Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kurulmuştur. İletişim Başkanlığı’nın raporuna göre, bu daire 2022 yılında 157 milyon TL harcadı. 2023’te ise harcama 574 milyon TL’ye yükseldi.”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin Maliyeti Arttı

“Bu maliyet farkının nedeni ise 2022 yılında kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’dir” diyen Başarır, merkezin asıl işlevini 2023 yılında yerine getirdiğini belirtti. Ardından, maliyetlerin neredeyse 5 kat arttığını açıkladı. Buna ek olarak, yüzde 500’lük maliyet artışının izah edilmesi gerektiğini söyledi. Başarır ayrıca, merkezin asıl dezenformasyonu kendisinin yaptığını öne sürdü. Öte yandan, merkezin bir yılda 32 bin emekli maaşı kadar para harcadığını belirtti. Ardından 23 bin 526 işçi maaşına denk gelen harcamaların nasıl yapıldığını sordu. Buna ek olarak, merkezin 1 yıllık maliyetinin şeffaf bir şekilde açıklanmasını talep etti.

400 Milyon TL Zarar

Başarır, Anayasa Mahkemesi’nin bu daireye ilişkin bir düzenlemeyi iptal ettiğini de hatırlattı. Bununla beraber, merkezin Anayasa Mahkemesi tarafından iptali gerektiğini savundu. Ardından, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin bir yılda 400 milyon TL’lik zarara sebep olduğunu ifade etti. Başarır, merkezin AKP’nin borazanı olduğunu ve millete bir kuruş bile fayda sağlamadığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER