26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Fitch Ratings, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Notunu Yükseltti

(ANKARA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu yükseltti. Başkan Muhittin Böcek, finansal başarının altını çizdi ve belediyenin borçlarını sıfırladığını belirtti. Bununla beraber, Fitch raporunda borç sürdürebilirliği puanının yüksek olduğu vurgulandı.

Fitch Ratings, Kredi Notunu “BB-” Seviyesine Yükseltti

Fitch Ratings, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uzun vadeli tahvil temerrüt notlarını “B+” seviyesinden “BB-” seviyesine çıkardı. Öte yandan, bu yükseltme Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü bir geri ödeme potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. Fitch raporu, belediyenin borç sürdürebilirliği puanının AAA düzeyinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bağımsız kredi profili de BBB- seviyesine ulaştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yatırıma Hazır

Fitch raporuna göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi yatırıma hazır bir finansal yapıya kavuştu. Öte yandan, rapora göre turizm faaliyetleri de yükselişte. Ayrıca vergi tahsilatlarının beklenenin üzerinde olduğu ifade edildi. Bunun yanı sıra, Fitch, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve uluslararası finans kuruluşlarıyla yapacağı anlaşmaların kolaylaşacağını öne sürdü.

Muhittin Böcek: “Borçları Sıfırladık”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, göreve geldiğinde bütçesine göre en borçlu belediyeyi devraldığını hatırlattı. Bununla birlikte, 2024 yılı itibarıyla SGK dahil hiçbir kuruma borçları kalmadığını belirtti. Tasarruf yaparak, sosyal belediyecilik anlayışı ile halkın parasını doğru kullandıklarını vurguladı. Böcek, belediyenin mali başarısının Fitch tarafından da takdir gördüğünü söyledi. Bunun ardından, belediyenin kredi notunun negatiften pozitife dönüştüğünü ifade etti.

Fitch Raporu, Antalya’nın Finansal Gücünü Gösterdi

Fitch Ratings raporu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü finansal yapıya sahip olduğunu ortaya koydu. Rapora göre belediye kredi alırsa ödeme gücüne sahip.Böcek, finansal başarılarını vatandaşların mutluluğu için kullanmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, belediye yatırımlarının daha güçlü bir finansal yapı ile sürdürüleceğini ekledi.

Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin elde ettiği başarıları halkla paylaşmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER