20.4 C
İstanbul
6 Ekim 2024, Pazar

Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesi Alman Basınında

(KÖLN) – Almanya’nın kamu radyosu West Deutsche Radio (WDR), Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesini Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat ile gerçekleştirdiği özel bir söyleşiyle gündemine taşıdı.

2 Temmuz 1993’de Pir Sultan Abdal Şenlikleri için bulundukları Sivas’ta, konakladıkları Madımak Oteli’nde şeriatçı faşist bir güruh tarafından yakılarak katledilen 33 canı unutturmamak için AABK tarafından yapımcılığı üstlenilen Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesi, Almanya’nın kamu radyosu WDR tarafından AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat ile yapılan söyleşi ile dinleyicilerine aktarıldı.

Hüseyin Mat, WDR-Cosmo’da Projeye Dair Bilgi Verdi

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti sınırları içinde yayın yapan “WDR-Cosmo” moderatörü Aydın Işık tarafından Türkçe gerçekleştirilen Podcast söyleşide, proje içerisinde yer alan sanal müzenin nasıl gezilebileceğine dair bilgi derlemesi, radyo çalışanlarından gazeteci Elmas Topçu tarafından yapıldı.

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat’ın Söyleşideki Açıklamaları

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat, söyleşide Hafıza Merkezi’nin oluşumu, amaçları, çalışmaları ve Madımak Katliamı’na dair tüm toplumsal hafızayı diri tutma çabalarını anlattı.

Hüseyin Mat açıklamasında özetle şunları kaydetti:

“Sözlü tarih, aynı zamanda röportajları da barındırıyor kendi içerisinde. Buradaki amacımız, katliamda yaşamını kaybedenlerin aileleri olmak üzere, onların konuya dair, katliama dair düşüncelerini duygularını alabilmek. Daha sonra katliam esnasında Madımak Oteli’nden olan ve sağ kurtulan, yani tanıkları dinlemek, bir de dönemin bürokratlarını, bu konu üzerine araştırma yapan araştırmacı yazarları dinlemek. Beşeri bir hayat yaşıyoruz, insanlar göçüyorlar. O anlamıyla da bu katliamın unutalmaması ve geleceğe doğru şekilde, tanıklarıyla birlikte, belgeleriyle birlikte aktarabilmek.”

https://www1.wdr.de/mediathek/audio/cosmo/tuerkisch/audio-madimak-katliami-hafiza-merkezi—sanal-mueze-kuruldu-100.amp

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER