19.7 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

Fernas Maden İşçileri Sivrihisar’da: ‘Direnişe Devam’ Mesajı

(MANİSA) – Fernas Madencilik işçilerinin Manisa’nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor. Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine ulaşan Fernas Maden işçileri CHP Sivrihisar İlçe Başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılandı.

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te işçiler hak gaspına uğradı. İş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve bu süreçte sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler Soma’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Madenciler Sivrihisar’a ulaştı.

Fernas Maden İşçileri Destekçilerine Teşekkür Etti

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, burada açıklama yaptı. Çakır, “Sivrihisar’a geldik. Bizi sivil toplum kuruluşları ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı karşıladı. Emekçinin yanına geldiler kendilerine teşekkür ederiz. Sivrihisar’da kalacağız. Yarın da Polatlı’ya geçeceğiz. Bizlerin 6 günden beri ayaklarının altı patladı. Patlasa da ‘ölmek var dönmek yok’ dedik. Ankara’ya varacağız bu Meclis’te işçilerin haklarını alacağız. İşçiler haklı davasında, bizler sendika olarak kardeşlerimizin dostlarımızın yanındayız” dedi.

Örgütlenme Uzmanı Onur Koçer de şunları söyledi:

“Ankara yürüyüşümüzün 6’ncı günü. Ankara’ya 140 kilometre kaldı, adım adım yaklaşıyoruz. Bizleri karşılayan Sivrihisar Eskişehir halkına teşekkür ediyoruz. Yürüyüşümüze başladığımız sayıdan fazla olarak Ankara’ya varacağız.”

CHP Sivrihisar İlçe Başkanı: Yanınızdayız

CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Faruk Ertaş da “Çok değerli Fernas işçileri sizleri Sivrihisar’da ağırlamaktan onur duyuyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizlerin devamlı yanınızdayız ve destekliyoruz. Başarılar diliyorum” dedi.

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin de şöyle konuştu:

“Bizler de DİSK’e bağlı Enerji Sen işçileri olarak Ankara’ya başlatmış oldukları yürüyüşün 6’ncı gününde olan Fernas işçilerinin yanındayız. OBiz iyi biliyoruz ki direnenler elbette kazananlar olacaktır.”

“Ayaklarımız patlasa da sonuna kadar gideceğiz”

Emek ve demokrasi güçleri adına konuşan Bülent Nazım Yılmaz da şu ifadeleri kullandı:

“İşçi dostlarımızı, arkadaşlarımızı Eskişehir emek ve demokrasi güçleri adına selamlıyorum. Gerçekten aslında bazı tarihsel olaylar vardır ki kitleselliğinden, büyüklüğünden daha büyük anlam içerir.”

Fernas şirketinde işten atılanlardan Durmuş Olgunsoy direnişe devam mesajı verdi. Olgunsoy, “Dimdik ayakta durmaya sonuna kadar kararlıyız. Ayaklarımız patlasa da sonuna kadar gideceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER