26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

ABD’den İsrail’e Lübnan Kara Harekatı Desteği

(ANKARA) – Pentagon, İsrail’i Lübnan kara harekatı bölgesinde desteklemek üzere birkaç bin asker gönderecek. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ise Lübnan’a 100 milyon dolarlık acil yardım paketi gönderme kararı aldı.

Pentagon, dün Lübnan harekatıyla ilgili açıklama yaptı. ABD, kendi güvenliği ve İsrail’i savunmak üzere Ortadoğu’ya birkaç bin asker gönderecek. Açıklama, İsrail’in Lübnan’a sınır ötesi sınırlı saldırılar başlattığı haberinin ardından geldi.

ABD Birlikleri ile Bölgedeki Asker Sayısı 43 Bine Yükseliyor

Buna göre, ABD tarafından gönderilen ilave kuvvetler ile bölgedeki toplam asker sayısı 43 bine yükselecek.

ABD ve İsrail Savunma Bakanlarından İran’a Uyarı

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin dün İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile görüştü. İkili görüşmeye ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İsrail’in kuzeyde kalan ülkeleri Hizbullah’tan korumak için sınır boyunca Hizbullah’ın saldırı altyapısının dağıtılması konusunda mutabık kaldılar.”

Bunun yanı sıra, iki taraf da İran’ı İsrail konusunda uyardı. Herhangi bir askeri harekatın “ciddi sonuçları” olacağı belirtildi.

İngiltere, Vatandaşları İçin Uçak Kiraladı

Bunun yanında İngiltere hükümeti de vatandaşlarının Lübnan’ı terk etmelerine yardımcı olmak üzere bir ticari uçak kiraladı.

BAE, Lübnan’a 100 Milyon Dolarlık Acil Yardım Paketi Gönderecek

Öte yandan BAE Dışişleri Bakanlığı da Lübnan’a destek açıklaması yaptı. Bakanlık, “BAE, Lübnan’ın birliği, ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik sarsılmaz tutumunu koruyor” dedi. Açıklamaya göre, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayid El Nahyan Lübnan halkına 100 milyon dolarlık acil bir yardım paketi ulaştırılmasını istedi. BAE ayrıca gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için uluslararası destek çağrısı yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER