26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Koçyiğit: İktidar Meclis’i Yasa Yapma Fabrikasına Dönüştürdü

(İSTANBUL) – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, yeni yasama yılı ve gündemdeki gelişmelere dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Koçyiğit, DEM Parti olarak, halkların sesini Meclis’e taşımayı ilke edindiklerini söyledi. Koçyiğit iktidarı da eleştirerek “Meclis’i yasa yapma fabrikasına dönüştürdüler” dedi.

“Meclis Yasa Yapma Makinesine Dönüştürüldü”

Koçyiğit, Parlamentoyu parlamento olmaktan çıkarmaya çalışan bir anlayışın çok uzun süredir Meclis’te hakim olduğunu belirtti. Koçyiğit bu konuda şunları söyledi:

“Parlamentoyu işlevsizleştiren, yasa yapma süreçlerini parlamentodan kaçırıp saraya taşıyan ve gerçekten Meclis’i yasa yapma fabrikasına dönüştüren bir iktidar aklıyla karşı karşıyayız. Bu iktidar aklına karşı her zaman muhalefet ettik, dik durduk ve itirazımızı Meclis emininde her düzeyde yaptık.”

Koçyiğit: Çözüm Meclisi Olmasını İstiyoruz

Koçyiğit, iktidarın özellikle yandaşlarına, çıkar çevrelerine, sermayeye hizmet eden yasa tekliflerini parlamentoya getirdiğini söyledi. Koçyiğit şu ifadeleri kullandı:

“Parlamentoda halkın aleyhine ne kadar yasa varsa patır patır çoğunlukçu gücüne yaslanarak çıkardı. Bu anlamıyla bizler de halkın, emekçilerin, işçilerin ve tüm toplumsal kesimlerin yararına olan yasa çıkması için en kapsamlı yasa tekliflerini hazırladık ve Meclis’e sunduk. Çünkü biz bu meclisin çözüm Meclis’i ve halkın meclisi olmasını istiyoruz. Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü, DEM Parti’nin en temel önceliklerinden biridir. Bu en temel ilkemizdir. Buna karşılık bizi bu başlığa sıkıştırmaya çalışan anlayışa rağmen; halkların ve ötekilerin sözü olmaya, herkesin talebini ve sözünü bu Meclis kürsüsünden dillendirmeye çaba harcadık. Anayasa ve iç tüzüğe göre tanımlanmış olan demokratik muhalefet hakkımızı sonuna kadar kullandık ve bundan sonra da kullanmaya devam edeceğiz. DEM Parti olarak 6 bin 451 soru önergesini, 673 Meclis Araştırma Önergesi ve 250 Kanun Teklifi’ni geçmiş dönemde verdik.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER