20.8 C
İstanbul
6 Ekim 2024, Pazar

Uluslararası Mitoloji Film Festivali Başlıyor

(MANİSA) – Uluslararası Mitoloji Film Festivali başlıyor. Bu yıl İzmir merkezli olarak düzenlenecek festival, Manisa ve İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Manisa ayağı, Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 7 Ekim’de Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleşecek. Bununla beraber, festivalin İzmir’deki etkinlikleri 3 Ekim’de başlayacak.

Film Festivali Üç Farklı Şehirde

Festival, 3 Ekim’de İzmir Agora Antik Kenti’nde başlayacak. Ardından, 6 Ekim’de Urla Necati Cumalı Müze Evi’nde ödül töreni olacak. 7 Ekim’de ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle etkinlikler devam edecek. 9 ve 10 Ekim tarihlerinde ise İstanbul’da sanatseverler buluşacak. Bu şekilde, festivalin farklı şehirlerdeki etkinlikleri geniş bir katılım sağlayacak.

Manisa Etkinlikleri 7 ekimde başlıyor

Festivalin Manisa ayağı, 7 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’te “Efsaneler ve Masallar Paneli” ile başlayacak. Ardından, saat 15.00’te “Çocuk ve Balıkçıl” film gösterimi gerçekleşecek. Saat 17.30’da “Mitolojide Ana Temalar” konulu panel düzenlenecek. Daha sonra saat 19.00’da “Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık” film gösterimi gerçekleşecek. Tüm bu etkinlikler Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleşecek.

Ücretsiz Etkinliklerle Sanatseverler Buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle TÜMAV Vakfı tarafından gerçekleştirilen festival, yerli ve yabancı sinemaseverleri mitolojinin farklı kültürlerdeki yansımalarıyla buluşturacak. Festivalde “Ormanın Şarkısı: Mavka”, “Aşk Her Yerde”, “İkizler Takımı” ve “Dali’yi Beklerken” gibi önemli filmler öne çıkıyor. Böylece, katılımcılar farklı türdeki filmleri izleme fırsatı yakalayacak.

Festival Direktörü Gülşah Elikbank, tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu ve herkesin katılabileceğini belirtti. Bunun yanı sıra, Sanat Yönetmeni Gökmen Küçüktaşdemir, akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşilerin ve film gösterimlerinin de ücretsiz olacağını vurguladı. Bu şekilde, festival geniş bir katılımcı kitlesi oluşturmayı hedefliyor.

Sanatseverler İçin Kaçırılmayacak Fırsat

Uluslararası Mitoloji Film Festivali, sanatı ve kültürü bir araya getirerek, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunuyor. Manisa’daki etkinlikler, bu yılın en önemli kültürel etkinliklerinden biri olacak. Festival, sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak ve mitolojinin büyüleyici dünyasına kapı aralayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER