26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

CHP’li Bulut: “Normalleşme” Anlayışımız Devam Edecek

CHP’li Burhanettin Bulut, “Normalleşme” anlayışımız devam edecek” dedi. Yeni yasama yılının ilk gününde önemli açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasında CHP’yi hedef alan sözlerine yanıt verdi. Bahçeli’nin “Ayağınızı denk alın” sözlerini değerlendiren Bulut, bu sözlerin, iktidarda kalma çabalarının bir sonucu olduğunu söyledi. Meclis açılmadan önce böyle bir konuşma yapılmasını da eleştirdi. Bulut ayrıca, bir parti liderinin şiddet dilini kullanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

CHP’li Bulut Anayasa Tartışmalarına Değindi

Burhanettin Bulut, anayasa tartışmalarını da ele aldı. İktidarın bu konuda söyleyecek sözü olmadığını belirtti. Muhalefet kesimlerinin sorunlarını dile getirirken, iktidarın çözüm önerisi sunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut Anayasa’nın uygulanmadığını ve yeni anayasa adı altında kapatılmaya çalışıldığını ifade etti. Anayasa değişikliklerinin sık sık gündeme gelmesinin sebebini ise iktidarın zor durumlarda yaptığı bir hamle olarak yorumladı.

Kutuplaştırma ve Toplumun Beklentileri

CHP’li Bulut, partili Cumhurbaşkanı Sistemi’ni de eleştirdi. Bu sistemin, toplumun bir kısmını kapsayıp diğer kısmını düşmanlaştırdığını ifade etti. Bununla beraber Erdoğan’ın seçim dönemindeki söylemlerinin de bu durumu pekiştirdiğinin altını çizdi. Kutuplaşmanın toplum üzerindeki etkilerinin olumsuz olduğunu söyledi. 31 Mart seçimlerinde seçmenlerin bu duruma tepki gösterdiğini hatırlattı. Bu süreçte CHP olarak birinci parti olmanın sorumluluğunda hareket edeceklerini söyledi.

Normalleşme ve Toplumun İhtiyacı

Burhanettin Bulut, ülkenin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu yineledi. Bu konuda politikalar üretmeye devam edeceklerini söyledi. Erdoğan’ın oy kayıplarını engelleyemediği için eski sert kodlarına geri döndüğünü belirtti. Devlet Bahçeli’nin konuşması ve anayasa tartışmaları, normalleşme çekinceleri olarak değerlendirdi. CHP olarak, normalleşme anlayışına devam edeceklerini ve toplumun gerçek sorunlarına odaklanacaklarını ifade etti.

Öte yandan Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “CHP TBMM grubu olarak emekçilerin, emeklilerin, atanmayan öğretmenlerin, kademeli emeklilik bekleyenlerin, staj mağdurlarının, çiftçinin, öğrencinin, taşeron işçilerinin, derdi olan herkesin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER