22.5 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

İran’ın İsrail Saldırısı: Bedelini Ödeyecek

(ANKARA) – İsrail polisi, Tel Aviv’de, silahlı kişilerin ateş açması sonucu 8 kişinin öldüğünü, 2 saldırgan ise etkisiz hale getirdiğini bildirdi. İsrail Ordusu, İran’ın İsrail’e yönelik balistik füze saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. İsrail Ordusu’nun İran’ın İsrail’e balistik füzelerle saldırdığını açıklamasının ardından İran’dan da ilk açıklama geldi. İran’ın BM Misyonu, ”İran’ın cevabının meşru, hukuki ve rasyonel olduğunu” belirtti. İran Devrim Muhafızları Ordusu da ”İsrail karşılık verirse Kudüs’ü tekrardan hedef alacaklarını” ifade etti. Saldırı ardından açıklama yapan ABD Başkanı Biden, “Hiç kuşkunuz olmasın, ABD İsrail’e tam destek veriyor” dedi. İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu ise “Bize kim saldırırsa biz de onlara saldırırız” açıklaması yaptı.

İran Vurdu, Biden ve Netanyahu’dan Sert Karşılık Mesajı Geldi

İran’ın balistik füzelerle İsrail’e saldırmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu açıklamalar yaptı. İran’ın füze saldırısını engellemesinin ardından yönetiminin İsrail’i tamamen desteklediğini ve uygun bir yanıt konusunda yardımcılarıyla aktif bir tartışma içinde olduğunu söyleyen Biden, “Hiç kuşkunuz olmasın, ABD İsrail’e tam destek veriyor” ifadesini kullandı.

Biden, Beyaz Saray yetkilileriyle yaptığı toplantıda İran’ın ne gibi sonuçlarla karşılaşacağının henüz belli olmadığını belirtti.

İran İsrail’e Yönelik Füze Saldırısının Bedelini Ödeyecek

Güvenlik Kabinesini toplantıya çağıran İsrail Başbakanı Netanyahu da İran’ın büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini bildirdi. Füze saldırısının bir başarısızlık olduğunu ve İran’ın yakında Gazze, Lübnan ve diğer yerlerdeki düşmanlarının öğrendiği gibi acı bir ders alacağını belirten Netenyahu, “Bize kim saldırırsa biz de onlara saldırırız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER