26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Arzu Çerkezoğlu, Devrimci Sağlık-İş’in Eylemine Destek Verdi

(ANKARA) – DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendikal hakları engellenen Devrimci Sağlık-İş Sendikası üyelerinin eylemine destek verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yapan Çerkezoğlu, “Bu hakkı kaybetmemize izin vermeyeceğiz” dedi. Öte yandan, bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

Arzu Çerkezoğlu Sağlık-İş Eyleminde

Devrimci Sağlık-İş üyeleri, toplu sözleşme hakkı için adalet nöbeti tutmaya devam ediyor. Çerkezoğlu, “İki ayı geçti, hala adalet ve demokrasi mücadelesi veriyoruz” dedi. Ardından, milyonlarca işçinin ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını vurguladı. İşçilerin emeğine sahip çıkması gerektiğini belirten Çerkezoğlu, sendikal mücadelenin öneminin de altını çizdi.

“Toplu Sözleşme İşçi Sınıfı İçin Hayati Öneme Sahip”

Arzu Çerkezoğlu, toplu sözleşmenin işçi sınıfının ekonomik haklarını koruyan en güçlü araçlardan biri olduğunu belirtti. Ardından, “Bu düzende hayatta kalmanın tek yolu örgütlü olmaktır” dedi. Bununla beraber, sendikal hakların kullanılmasının önemine dikkat çekti. Toplu sözleşme masalarını mutlaka kuracaklarını söyledi.

“Sendikalı Olmak İşten Çıkartılma Sebebi”

Türkiye’de işçilerin sendikalaşmasının önünde büyük engeller olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, “Sendikalı olmak işten çıkartılmanın en yaygın sebebidir” dedi. Ardından şunları söyledi:

Öyle antidemokratik bir sendikal mevzuatımız var ki sendikalı olmak, Türkiye’de en yaygın işten çıkartılma sebebi. İşyerindeki baskıyı, mobbingi, tüm baskıyı aşsanız bile, toplu sözleşme hakkına ulaşmak çok zor. 8-10 yıl süren mahkemelerin olduğu bir ülkede örgütlenme mücadelesi veriyoruz. Gerekli barajları aşıp, toplu sözleşme masalarına geldiğimizde ise , Devrimci Sağlık-İş Sendikası’nın yaşadığı gibi rakam ve istatistik oyunlarıyla binlerce işçinin bu hakkı elinden alınıyor.

“Bakanlık Bir Saatte Hatayı Düzeltebilir”

Çalışma Bakanlığı, işçilerin haklarını korumak için var olduğunu belirten Çerkezoğlu, “Bakanlığın yaptığı hatayı bir saat içinde düzeltebiliriz” dedi. Ardından, avukatlarının bu konuda müzekkere yazdığını ve bakanlığa sunduklarını söyledi. Ayrıca bilirkişinin yerinde inceleme yapması gerektiğini belirtti. Çerkezoğlu, “Bu hakkı bakanlık kapılarında kaybetmeyeceğiz” diye ekledi.

“Emeğe Sahip Çıkan Herkesi Mitinge Davet Ediyoruz”

Son olarak, çeşitli illerde basın açıklamaları yapıldığını belirten Çerkezoğlu, işçilerin hakları için mücadele ettiğini söyledi. Bununla beraber, yarın Anıtpark’ta yapılacak mitinge herkesi davet etti. “Emeğine, ekmeğine sahip çıkan herkes yan yana olmalı” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER