28.6 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Yapay Zeka ile İlgili Araştırma Komisyonu Kurulacak

(TBMM) – TBMM Genel Kurulu’nda “yapay zeka” ile ilgili, 22 üyeden oluşacak Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak. Yapay Zeka gündem, tüm partilerin oylarıyla kabul edildi. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin Genel Kurul görüşmeleri, komisyonun yerinde olmaması nedeniyle gerçekleşmedi.

İlk Genel Kurulda Yapay Zeka Konusu

Yeni yasama yılının açılışının ardından ilk Genel Kurul birleşiminde, yapay zeka gündeme geldi. Meclis, AKP’nin, Yapay Zeka ile ilgili Araştırma Komisyonu kurulması konusundaki önergesiyle ilgili ön görüşme yaptı. AKP’nin önergesinde “Ülkelerin, yapay zekanın potansiyel kazanımlarından faydalanmak amacıyla emniyetli ve güvenilir bir şekilde geliştirilmesi, uygulanması ve kullanımı için politikalar geliştirdiği görülmektedir” ifadeleri yer aldı.

Tüm partilerin konuya ilişkin önergeleri birleştirildi ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, gruplara söz verdi.

DEM Partili Cuppolo: Ne Tümüyle Karşı Ne de Tümüyle Yanındayız

DEM Parti Grubu adına Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cuppolo da şunları söyledi:

“Biz yapay zekaya ne tümüyle karşıyız ne de tümüyle yanındayız. Çünkü yapay zekaya bakışımızda da üçüncü yol anlayışımız geçerlidir” dedi.

CHP’li Öztürk, “Kamu ve özel sektör teknoloji merkezi gibi çalıştırılmalıdır. Bizim hedefimiz budur” dedi.

AKP’li Dönmez, Yapay Zekanın Hazırladığı Metni Okudu

AKP Grubu adına Fatih Dönmez, Genel Kurul’da komisyonun kurulmasını bir yapay zeka programına sorduğunu söyledi. Dönmez yapay zekanın hazırladığı metni okudu.

Dönmez, “Risklerin de doğru değerlendirilmesi kanaatindeyim. ABD, ‘bekle gör’ politikası izliyor. Avrupa Birliği, bu yıl içerisinde Temmuz ayında düzenleme yaptı ve üye ülkelerinden de bunu talep etti. Bu komisyon kurulduğu takdirde, dijital Türkiye vizyonu ve milli teknoloji hamlesi hedeflerimize büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Görüşülemedi

Konuşmaların ardından Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, komisyonu kurulmasını oylamaya açtı. Yapay Zeka Araştırma Komisyonu tüm partilerin oylarıyla Meclis’ten geçti. Komisyon 22 üyeden oluşacak. Komisyonun çalışma süresi üç ay sürecek ve komisyon gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin görüşmelerine komisyonun yerinde bulunmaması nedeniyle geçmedi. Bozdağ, birleşimi yarın 14.00’te toplanmak üzere kapattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER