26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Avukat Ücretlerine Zam: Resmi Gazete’de Yayımlandı

(ANKARA) – Avukat ücretlerine 60-102 arasında belirlenen oranlarda zam geldi. Türkiye Barolar Birliği’nin yeni ücret tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Yürürlüğe Girdi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından hazırlanan Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre yeni tarife şöyle:

  • Avukata büroda sözlü danışma saat ücreti 3 bin 500 TL.
  • takip eden her saat için 1500 TL.
  • her türlü dilekçe yazılması, ihbarname, ihtarname, protesto düzenlenmesi 4 bin 500 TL.
  • tüzük, yönetmelik, vasiyetname, vakıf senedi hazırlanması 24 bin TL.
  • kira sözleşmesi hazırlanması 6 bin TL.

Öte yandan tüketici mahkemelerinde görülen kredi taksitlerinin veya faizinin uyarlanması davaları için yeni ücret 14 bin TL. Tüketici mahkemelerinde görülen davalar için 15 bin TL. vergi mahkemelerinde takip edilen dava ve işler için duruşmasız 18 bin. Duruşmalı ise 36 bin TL oldu.

Şirketlerde Zorunlu Sözleşmeli Avukat Ücreti 32 Bin TL Oldu

Bununla birlikte yeni tarifeye göre, anonim şirketlerde bulundurulması zorunlu olan sözleşmeli avukat ücreti değişti. Buna göre avukatın alacağı ücret 15 bin 800 TL’yken 32 bin TL oldu.

Buna karşın sulh hukuk mahkemelerinde dava ücretleri 10 bin 700 TL’den 18 bin TL’ye çıktı. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davalar için yeni ücret ise 13 bin 500 TL.

Öte yandan Asliye Mahkemelerinde takip edilen davalarda da yeni ücret 30 bin TL oldu.

Çocuk Teslimi ile İlgili İşlemler

Diğer yandan Ağır ceza ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için belirlenen artış oranı yüzde 61 ile 48 bin TL oldu.

Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilam ve tedbir kararlarının yerine getirilmesine muhalefetten kaynaklanan işler için avukatlık ücreti de 12 bin TL.

Bunun yanında bölge adliye mahkemeleri ile bölge idare mahkemelerinde görülen işlerin takipleri için ilk derecede görülen dava ücreti değişti. Buna göre ücret 25 bin TL oldu. İstinaf yoluyla görülen bir duruşması olan işler için de 16 bin TL oldu.

Avukatlık Tarifesinin 14. Maddesinde Değişiklik

Öte yandan, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin 14’üncü maddesinin beşinci fıkrası, değiştirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER