20.8 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

TÜİK Verilerinin Ardından Kiralarda Tavan Zam Oranı Belli Oldu

(İSTANBUL) – TÜİK eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Açıklamanın ardından ekim ayında konut ve işyeri kiralarında uygulanacak tavan zam oranı da netleşti. Buna göre kiralarda tavan zam oranı yüzde 63.47 oldu.

TÜİK Verileri: En Yüksek Artış Eğitim Giderlerinde

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 2,97 oranında arttı. Yıllık enflasyon yüzde 49,38’e geriledi. Bununla birlikte eylül ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 14,21 ile eğitim oldu.

Kiralarda Tavan Zam Oranı Belli Oldu

Öte yandan TÜİK verilerinin açıklanmasıyla ekim ayı kira artış oranı da belli oldu. Buna göre Ekim ayı kira artış oranı, 12 aylık TÜFE verisinin yüzde 63,47 olduğu için yüzde 63,47 olarak belirlenecek.

Kiralarda Yüzde 25 Sınırlaması Temmuzda Son Buldu

Her ay TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri, ev sahipleri ve kiracılar için kira zam oranlarını belirlemede önemli role sahip. Öte yandan son iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlamasının sona erdi. Kira zamları güncel TÜFE oranlarına göre yapılacak. Ekim ayı kira artış oranı da bu doğrultuda şekillenecek.

Kira artışında uygulanan yüzde 25’lik zam sınırı 2 Temmuz 2024 itibarıyla sona erdi. Ekim ayında sözleşmesi yenilenecek kiracılar için kira artışları, 12 aylık TÜFE oranına göre belirlenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER