22.5 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

DEM Eş Genel Başkanı, AABK Diplomasi Temsilciliği’ni Ziyaret Etti

(KÖLN) – DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) 20 Eylül‘de Fransa‘nın Strasbourg kentinde açtığı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Hatimoğulları AABK Diplomasi Temsilciliğini Ziyaret Etti

AABK, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi kurumların bulunduğu Strasbourg kentinde 20 Eylül’de Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği açtı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları büroyu ziyaret etti. Eş Başkan burada el yazısıyla iyi dileklerini dile getirdi.

Hatimoğulları: AABK’nın Çalışmaları Takdire Şayan

Öte yandan Tülay Hatimoğulları ziyaretinde şunları söyledi:

“AABK’nın başarılı çalışmalarının sadece Avrupa’da olmadığını, Türkiye’de de bu çalışmalara imza attığını görüyor ve yakından takip ediyoruz. Özellikle 6 Şubat depremi ile ilgili yardım çalışmaları takdire şayan. Ayrıca AABK’nın Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesi çok çok önemli ve örnek teşkil edecek bir çalışma. ‘Çok Kötü Bir Şey Oldu’ belgeselinin Ankara gösterimine katıldım, bu güzel çalışmaları için kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum.”

AABK Diplomasi Komisyonu’ndan Hatimoğulları’na Ziyareti için Teşekkür

Bununla birlikte, konfederasyonun Diplomasi temsilcileri Marc Aslan, Taner Boyraz, Gülnur Meseci ve Strasbourg Cemevi Başkanı Erhan Aydın da ziyaretteydi. Ayrıca ziyaret sırasında Alevi toplumu ve sivil toplum kuruluşlarının uluslararası alandaki rolü gündemdeydi. Demokratik katılım süreçleri ve insan hakları mücadelesi üzerine fikir alışverişleri gerçekleşti.

AABK Diplomasi Komisyonu, Tülay Hatimoğulları’na ziyareti dolayısıyla teşekkürlerini sundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER