19.7 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

Narin Güran’ın Adı Tarsus’ta Bir Parka Verildi

(MERSİN)- Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısında, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın adının ilçede bir parka verildiğini duyurdu.

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1’inci birleşimi, Belediye Başkanı Ali Boltaç yönetiminde gerçekleşti. 

Toplantıda Belediye’nin beş yıllık planını açıklayan Başkan Boltaç, “Tarsus Belediyesi, programını birinci yıldan itibaren belirlemiştir. Yani dört sene sonra ne yapacağımız belli, seçim yatırımı yapmayacağız. Ne yapıyorsak bu halk için, Tarsus için yapacağız. Bu kentin ihtiyaçlarını zamanında, günü gününe karşılayacağız” dedi.

Narin Güran’ın adı, Tarsus’ta Yaşayacak

Boltaç, Yeşil Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka, Narin Güran’ın isminin verilmesinin karara bağlanması ile ilgili olarak da  “Türkiye çok üzücü bir olay yaşadı. Küçücük bir çocuğumuz maalesef katledildi. Mekanı cennet olsun. Konuşurken bile tüylerim diken diken oluyor. Narin’in ismi bu parkta ölümsüzleşecek. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız” diye konuştu.

Tarsus Belediyesi’nden Adıyaman’a Destek

Bununla beraber, Meclis, Tarsus Belediyesi ile Adıyaman Yaylakonak ve Gölbaşı Belediyeleri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması oy birliğiyle kabul etti. Adıyaman’da büyük bir deprem felaketi yaşandığını söyleyen Başkan Boltaç, “Adıyaman’da büyük bir deprem felaketi yaşandı. Tarsus Belediyesi olarak gücümüz ve imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Bilinçli Bireyler, Sağlıklı Bir Toplumun Temel Taşıdır”

Sonrasında, Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na dikketi çeken Başkan Boltaç, “Biliyorsunuz 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Bu kapsamda 4 Ekim Cuma günü uzman doktor ve diyetisyenimizin sunumuyla söyleşi gerçekleşecek. Tarsus Belediyesi olarak, toplum sağlığını her zaman önceliğimiz olarak gördük. Bilinçli bireyler, sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Bu yüzden meme kanseri hakkında bilgilendirme yapmak, farkındalığı artırmak ve herkese erken teşhisin ne kadar hayat kurtarıcı olabileceğini anlatmak istiyoruz. Etkinliğimize herkesi davet ediyorum. Unutmayalım, erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

“Dostlarımızı Sahiplenmeye Davet Ediyorum”

Yanı sıra, sokak hayvanlarının korunmasına da değinen Başkan Boltaç, “Yarın önemli bir gün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Hayvanlar sevgiyi, saygıyı ve korunmayı hak ediyor. Onlara iyi bir yaşam sunmak, hepimizin sorumluluğudur. Bu kapsamda Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından Yarenlik alanında dostlarımız için ücretsiz mama dağıtılacaktır. Bu anlamda bir kez daha dostlarımızı sahiplenmeye davet ediyorum. Biliyorsunuz onlarsız bir hayat bu dünyada asla olmaz. Ve unutmayalım ki küçük bir adım, bir canlının hayatını değiştirir” diye konuştu.

Öte yandan, toplantının sonunda, Başkan Boltaç, yaklaşan Kleopatra Bisiklet Festivali’ne vatandaşları davet etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER