19.7 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

Numan Kurtulmuş, Özel’in “Kapalı Oturum” Çağrısına Yanıt Verdi

(ANKARA) – TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi ile TBMM Tören Salonu’nda düzenlediği toplantıda konuştu.

Kurtulmuş, CHP lideri Özgür Özel’in “kapalı oturum” çağrısına ilişkin “Yapılabilir” cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail açıklaması üzerine Özel, “kapalı oturuma ihtiyaç vardır” demişti.

Kurtulmuş Çağrıya Yanıt Verdi

Numan Kurtulmuş, TBMM Tören Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında bu konudaki soru hakkında konuştu. Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Meclis’te, İsrail’in yayılmacı politikaları ve Türkiye’nin geliştirebileceği tedbirler konusunda kapalı oturum yapılabilir” dedi. 

Özgür Özel Ne Demişti?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM Genel Kurulunun, 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla verilen resepsiyonda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan’ın İsrail açıklamasına dikkat çeken Özel, ardından, “Gelecekler ve bu Meclis’i bilgilendirecekler” diye belirtti. Öte yandan, CHP lideri Özel, bu durumun ciddiyetine dikkat çekti. Ardından, hükümetin durumu acil olarak değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan Ne Demişti?

Öte yandan, Meclis açılışında kürsüden konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söylemişti:

“Tam 360 gündür bırakınız İsrail’i caydırmayı, bırakınız İsrail’i durdurmayı müşterek bir tavır dahi sergilenmedi. Hamas’ın defalarca kabul ettiğini açıkladığı ateşkese, İsrail’i icbar edecek, zorlayıcı hiçbir adım atılmadı. Oysa herkes biliyor ki, ses çıkartılmadıkça İsrail işgal, istila ve katliam politikasını pervasızca devam ettirecektir.

Susmak, vahşeti görmezden, duymazdan gelmek hiç kimseyi, bölgedeki hiçbir ülkeyi, bu soykırım şebekesinin saldırganlığından kurtaramayacak. Bu tembelliğin, bu ataletin, bu tepkisizliğin sona ermesi için Türkiye olarak hakkı cesaretle söylemeye devam edeceğiz. Siyonist lobinin şahsımızı ve hükümetimizi hedef alan itibar suikastlarına asla boyun eğmeyeceğiz.

İkinci husus şudur. Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır.

Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir. Türkiye içindeki bazı İsrail dostlarının, bazı Siyonist severlerin, gönüllü veya paralı Siyonizm propagandası yapan aparatların anlamadığı işte budur.

Netanyahu hükümeti Anadolu’yu da içine alan bir ham hayal kurmakta, ütopya peşinde koşmakta, bu niyetini de çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir. 7 Ekim’den beri yaşanan her gelişme bu tehdidin boyutunu biraz daha artırmaktadır.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER