18.2 C
İstanbul
4 Ekim 2024, Cuma

Diyarbakır Barosu Narin Güran Soruşturmasında Taraf Oldu

(DİYARBAKIR) – Diyarbakır Barosu, Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’la ilgili devam eden soruşturmada taraf oldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran’ın soruşturmasında Diyarbakır Barosu’nun müşteki taraf sıfatıyla eklenmesi talebini kabul etti.

Diyarbakır Barosu Açıklama Yaptı

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Baro olarak Narin soruşturmasına daha önce yapmış olduğumuz başvuruda aile bireylerinin şüpheli konumda bulunması, toplumda infial yaratan yaşam hak temelli yargılama dosyasında adaletin sağlanması, maddi gerçeğin ortaya çıkması, faillerin cezalandırılması, adalet sistemi içerisinde çocukların haklarının korunması için soruşturma sürecinde müşteki sıfatıyla eklenme talebinde bulunduk. Talebimiz Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca bugün itibariyle kabul edilmiştir” denildi.

“Narin İçin Adaleti Sağlayacağız”

Narin’in abisi Baran Güran’ın daha önce hukuki destek için Diyarbakır Barosu’na yaptığı başvuru da hatırlatılarak, şöyle devam edildi: “Dosyada şüpheli sıfatı olmayan Baran Güran, faillerin tespiti ve cezalandırılması için hukuki destek talebiyle daha önce baromuza başvuruda bulunmuş ise de kurumsal olarak müşteki sıfatı ile dosyaya eklenmiş olmamız nedeniyle dosyanın takibi artık bu sıfatla sürdürülecektir. Diyarbakır Barosu olarak Narin’in faillerinin hak ettikleri cezayı almaları için hukuk mücadelemizi karalılıkla sürdüreceğiz. Narin’i yaşatamadık ama Narin için adaleti sağlayacağız.”

Narin Güran Soruşturması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, bir cumhuriyet başsavcıvekili ile üç cumhuriyet savcısı olmak üzere dört savcı görev aldı. Soruşturmada kapsamında ilk önce 21 kişi gözaltına alındı, elde edilen deliller sonrası bu sayı 24’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, üç amcası ve 2 Eylül’de ‘kasten öldürmek’ten tutuklanan köy muhtarı amcası Salim Güran’ın eşini de yer aldı. Daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izinin Narin’e ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan 18 yaşındaki Enes Güran da bir kez daha gözaltına alındı.

Narin’in cesedinin götürüldüğü Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndaki (ATK) otopsi işlemine ise 14 uzman katıldı. Otopsi işlemleri yaklaşık 11 saat sürdü. Bulunduğı çuvalda, Narin’e ait eşyalar, Kuran kursu için yanında taşıdığı ‘Elif Ba’, çantası ve terliklerinin olduğu ve cesetin de deformasyona uğradığı belirtildi. Tutuklanan amca Salim Güran’a ait olan ve Narin’e ait DNA’nın tespit edildiği otomobil ise yeniden incelenmek üzere jandarma tarafından götürüldü.

Narin’in cesedini amca ile birlikte çuval içine koyup dereye bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklandı. Savcılıkta ifade değiştiren Bahtiyar, amca Salim Güran’ın “Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm” diyerek kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

Soruşturma kapsamında Narin’in amcası köy muhtarı Salim Güran, 2 Ağustos günü çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı. İtirafçı Nevzat Bahtiyar, 10 Eylül’de ‘Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.
13 Eylül’de anne Yüksel Güran (44), ağabey Enes Güran (18), amcası Fuat Güran (42), kuzeni Muhammed Kaya, yengesi Maşallah Güran (46) ile kızı Birsen Güran (19), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amca Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

17 Eylül Narin’in yengesi, tutuklu Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran, ‘kasten öldürmeye iştirak’ suçundan tutuklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER