18.2 C
İstanbul
4 Ekim 2024, Cuma

Diyarbakır’da İsrail Protestosu: Saldırılar, Sivil Halkı Hedef Alıyor

(DİYARBAKIR) – Diyarbakır’da Emek ve Demokrasi Platformu, İsrail’in Filistin ve Lübnan’a saldırılarına karşı açıklama yaptı. Platform üyeleri, “Ortadoğu’daki katliamlar durdurulsun, onurlu bir barış sağlansın” pankartı açtı.

Diyarbakır’da Protesto: “Savaşa Hayır”

Diyarbakır’da yapılan açıklamada, “Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganları atıldı.

Açıklamayı platformun Dönem Sözcüsü Faruk Ercan yaptı. Ercan, İsrail’in emperyalist güçlerden aldığı destekle “insanlık suçu” işlemeye devam ettiğini belirtti. Ercan, Filistin’de 40 binden fazla Filistinlinin katledildiğini hatırlattı.

“Sivil Halkı Hedef Alıyor”

Ercan, bu savaşta ayrıca yüzbinlerce sivilin yaralandığını, binlerce çocuğun kaybolduğunu belirtti. Ayrıca, Filistin halkının büyük bir bölümünün yerinden edildiğini söyledi. Ardından şunları ekledi:

“Güvenlik gerekçesi ile Filistin’de kadın, çocuk demeden sivilleri katleden İsrail devleti aynı gerekçe ile Lübnan’da sivil halka yönelik katliamlar gerçekleştirmeye başlamıştır. Bir taraftan egemen devletlerin sömürgeci politikalarına maruz kalan Lübnan halkı diğer taraftan da İsrail Devleti’nin savaş ve şiddet politikalarına maruz kalmaktadır. Hizbullah yöneticilerine dönük operasyonlar gerçekleştirildiği iddiasıyla sivil halkı da hedef alan savaş politikaları, bu savaşın stratejik hedefler doğrultusunda gerçekleştirildiğini ortaya koymaktadır.”

“İsrail, 40 Binden Fazla Filistinliyi Öldürdü”

“Siyonist, ırkçı İsrail hükümeti uluslararası emperyalist güçlerden aldığı destekle insanlık suçu işlemeye devam etmektedir” diyen Ercan, şöyle konuştu:

“Son yüzyılda olanlar ve izlenen politikalar başta İsrail ve onu destekleyen emperyalist devletlerin savaşı bitirme niyetinde olmadığını göstermektedir, uluslararası sözleşmeler ve hukuk ihlal edilmekte, savaş ve insanlık suçu gün geçtikçe şiddetini arttırmakta ve yayılmaktadır. Yapılan saldırılar insani değerlerden yoksunluğu ve bir barbarlığı temsil etmektedir.

7 Ekim’de gelişen saldırıların ardından İsrail’in başlattığı savaştan bu yana Filistin’de 16 bin 456’sı çocuk ve 11 binin üzerinde kadın olmak üzere 40 binden fazla Filistinliyi katletmiştir. Ayrıca savaşta yüz binlerce sivil yaralanmış, binlerce çocuk kaybolmuş ve Filistin halkının büyük bölümü yerinden edilmiştir.

Güvenlik gerekçesi ile Filistin’de kadın, çocuk demeden sivilleri katleden İsrail devleti aynı gerekçe ile Lübnan’da sivil halka yönelik katliamlar gerçekleştirmeye başlamıştır. Bir taraftan egemen devletlerin sömürgeci politikalarına maruz kalan Lübnan Halkı diğer taraftan da İsrail Devleti’nin savaş ve şiddet politikalarına maruz kalmaktadır.

Hizbullah yöneticilerine dönük operasyonlar gerçekleştirildiği iddiasıyla sivil halkı da hedef alan savaş politikaları bu savaşın stratejik hedefler doğrultusunda gerçekleştirildiğini ortaya koymaktadır.

Hizbullah-İsrail çatışması, uzun yıllardır Orta Doğu’daki istikrarsızlığın bir devamı niteliğindedir.  Siyonist İsrail ve İran molla rejimi arasındaki çekişme ve bu çekişmenin yansıması olarak son günlerde yoğunlaşan gerginlik yüz binlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştur. İsrail devletinin Lübnan’a yönelik son saldırısında yüzlerce sivil yurttaş hayatını kaybetmiş ve devam eden hava saldırılarından dolayı 1 milyona yakın insan göç etmeye mahkum bırakılmıştır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER