26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

‘Kanun Hükmü’ Sansürü: Özgür Portakal Gösterimi Yasaklandı

(İSTANBUL) – Geçen yıl Altın Portakal Film Festivali’nde sansür kriziyle gündeme gelen Nejla Demir’in “Kanun Hükmü” belgeseli bu yıl da yasakla karşı karşıya. Özgür Portakal’da gösterilecek “Kanun Hükmü”nü, valilik yasakladı.

Sansürü Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi Açıkladı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) zulmüne uğrayan insanları ele alan “Kanun Hükmü” belgeseli, Antalya Valiliği yasağıyla gündemde. Belgesel, sansürlenip gösterimi yasaklanan filmlerden oluşan bir seçkide yer aldı. Ancak Valilik alternatif Özgür Portakal Film Günleri listesinde yer alan “Kanun Hükmü” gösterimine izin vermedi. Yasağı Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi sosyal medya hesabından açıkladı. İnisiyatif, sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Fotoğraf: Yönetmen Nejla Demirci

‘Kanun Hükmü’ Yönetmeni Nejla Demirci: Vicdanlarına Emanet!

Kanun Hükmü belgeselinin yönetmeni Nejla Demir de bu yıl bir kez daha karşılaştıkları engele isyan etti. Demir, sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı. Demir, “Yaşanılan bu vahim durum bu ülkede hukuku egemen kılmak isteyen tüm siyasal ve sosyal grup ve partilerin bilgi ve vicdanlarına emanet!” dedi. Bunun yanında CHP lideri Özgür Özel’i ve İstanbul Barosunu da etiketledi. Demirci “Komedi filmlerine taş çıkartır” diyerek davacı olacağını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER