17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Fernas İşçileri Ferhat Nasıroğlu’na Seslendi: Hak Aramak Suç Mu?

(ANKARA) –Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan Fernas Madencilik işçileri, Ankara’daki eylemlerinde AKP’li maden sahibi Ferhat Nasıroğlu’na ‘hak aramak suç mu’ diye seslendi. İşçilerin Meclis’e taşıdıkları eylem sürerken Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Gökay Çakır, AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Çakır, işçilerin haklarını aradıklarını belirtti.

“Hak Aramak Suç Mu?”

Fernas Madencilik işçileri, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını dile getirdi. Bununla beraber, Fernas Madencilik’in sahibi olan Ferhat Nasıroğlu, işçilere karşı “Bazı marjinal gruplar, işçileri kışkırtıyor” şeklinde bir ifade kullandı. Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Gökay Çakır, bu açıklamalara sert tepki gösterdi. Çakır, “İşçinin hakkını aramak suç mudur?” sorusunu yöneltti.

Fernas İşçileri Hakkını Arıyor

İşçiler, Ankara Kurtuluş Parkı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemin, haklarını alana kadar devam edeceğini vurguladılar. Bununla beraber Bağımsız Maden İş Sendikası üyeleri de işçilerle birlikte Ankara’da. Çakır, “Biz işçilerimizin yanındayız, marjinal grup değiliz” şeklinde konuştu.

Nasıroğlu’nun Açıklamaları Tepki Çekti

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, düzenlediği basın toplantısında işçileri ve sendikayı eleştirdi. Ardından, Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Nasıroğlu’nun iddialarına yanıt verdi. Aksu, “Ferhat Bey ya yanlış biliyor ya da doğruyu söylemiyor” dedi. Çünkü işçilere henüz herhangi bir ödeme yapılmadığını ve Çalışma Bakanlığı teftişinin tamamlanmadığını belirtti.

“Sendika Üyeliğinden Çık, İşine Devam Et”

İşten çıkarılan Durmuş Olgunsoy da Nasıroğlu’nun “Disiplin suçu işledikleri için iş akitleri feshedildi” iddiasına cevap verdi. Olgunsoy, 17 yıllık çalışma hayatında hiçbir disiplin sorunu yaşamadığını söyledi. Bununla beraber, kendisine sendika üyeliğinden çıkması gerektiği söylendiğini belirtti. Olgunsoy, sendika hakkını kullanarak bu talebi reddettiğini ve bu yüzden işten çıkarıldığını ifade etti. Maden işçileri hak arama mücadelelerinde kararlı olduklarını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER